Русия със страшно предупреждение към Лондон: Няма да излезете сухи!

Свят

Руското посолство във Великобритания реагира след информацията, че Лондон вече е започнал доставките на снаряди с обеднен уран за Въоръжените сили на Украйна.

 

„Изявленията на заместник-министъра на отбраната на Великобритания красноречиво демонстрират безмилостното лице на англосаксонците за още по-голяма ескалация на разгърнатия от тях „прокси конфликт“ в Украйна.

Вече е напълно ясно, че Западът е отредил на тази страна ролята не само на антируски военен полигон, но и на радиоактивно „гробище“.

Призоваваме британските власти да не се утешават с илюзорните надежди, че като прехвърлят топката към въоръжените сили на Украйна, които сега разполагат с токсични боеприпаси, ще успеят да излязат сухи от водата“, се казва в изявлението на дипломатите.

Какво точно ще се случи и какъв ще бъде отговорът на Русия засега никой не знае. Но Рамзан Кадиров май повдигна малко завесата. Ето какво каза той:

„Западните страни отдавна вече не крият подлата си риторика срещу Русия. Дори успяха да „успокоят“ всички, като казаха, че това не е радиоактивен уран.

Може би някъде има, но в Русия вече не се намират такива глупаци, които не разбират свойствата на тежкия метал.

Няма да ви напомням за последствията от използването на такива мръсни снаряди, но смятам, че враждебните на Русия страни не трябва дори да заекват на буквата „У“.

Само веднъж да демонстрираме на Запада на собствените му територии последствията от замърсяването с уран и желанието да се говори на тази тема ще изчезне от само себе си “, написа той в своя канал в Telegram и бе цитиран от чужди агенции.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *