Русия удари през пръстите германците и правителството на Борисов!

Свят

Посланикът на ФРГ в Русия Геза Андреас фон Гайер е призован в руското външно министерство за разговор относно ситуацията около Алексей Навални.

Това съобщи пред репортери официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предават TACC и Агенция „Фокус“.

„Очакваме от Берлин да предостави всички налични данни: както резултатите от лабораторните изследвания на Бундесвера, така и някои „доказателства“, притежавани от германското външно министерство. Очакваме германския посланик на „Смоленка“,“ обясни Захарова.

„В същото време, в интервю за германските медии, външният министър на Федерална република Германия Хайко Маас, отговаряйки на въпрос за участието на руската държава в инцидента, каза, че „има много доказателства за това“, коментира руският дипломат.

Поради съображения за секретност обаче, германският Институт по фармакология и токсикология към немските въоръжени сили, не можел да предостави никаква допълнителна информация относно прилаганите методи и процедури или други подробности. По думите на Мария Захарова, институтът също е отказал да се правят снимки на резултатите от изследванията, както и да се записват интервюта с някой от служителите.

„Но за каква секретност можем да говорим, ако според съобщенията в медиите, обменът на информация между клиника “ Шарите „, лабораторията на Бундесвера, британската лаборатория “ Портън Даун „, както и българските институции, набира скорост. И цялата тази информация става притежание дори на такъв враждебен ресурс като Белингкат“, който отдавна работи срещу нашата страна, – каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Това е твърде сериозно, за да се позволи на германските служители да продължат да държат всичко в тайна от нас, защото ние имаме най-голямо право да получим тази „секретна“ информация“, подчерта говорителят на руското външно министерство.

„Време е да свалите картите, призова германците Мария Захарова, защото е очевидно за всички: Берлин блъфира и обслужва мръсни политически игри“.

Tagged

1 thought on “Русия удари през пръстите германците и правителството на Борисов!

  1. Браво Мария, еще круче им надо, они от толерантности не понимают.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *