Русия унищожава обеднения уран на Украйна още в складовете

Свят

Русия нанесе високоточни удари по складове с прехвалените британски ракети Storm Shadow, както и по доставените  от британците боеприпаси с обеднен уран. Ударени бяха и центровете за радиоелектронно разузнаване и обучение на диверсионни групи на въоръжените сили на Украйна.

 

Тази информация съобщиха от Министерство на отбраната на Русия

Такова унищожаване на обеднения уран не дава възможност на радиацията да се разпростре на голяма площ. А тези складове, в които е унищожен опасния радиоактивен материал, в бъдеще  ще бъдат изолирани и покрити с оловни плочи, за да не замърсяват околното пространство. Русия знае как да нулира радиацията от такива боеприпаси. И всичко се прави така, че да не замърсява околната среда и да пази живота на войниците и цивилното население.

Затова бойните действия не протичат толкова бързо, колкото ни се иска. Защото руската армия трябва навсякъде да пипа с кадифени ръкавици и да пази живота на хората.

Също така в ДНР бяха поразени четири командни пункта на бригади на украинските въоръжени сили и бяха унищожени два склада за боеприпаси. Освен това системите за противовъздушна отбрана прехванаха пет снаряда за РСЗО HIMARS и потиснаха 27 украински БЛА.

Целта на удара е постигната. Всички обекти са поразени.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *