Проф. Боян Чуков разкри защо САЩ искат преговори с Русия за ядрените оръжия!

България отблизо

След като Антъни Блинкен подгони на G-20 Сергей Лавров да му каже, че не желае да се снима с него… преди дни се нареди на опашка с молба да проведе с руския външен министър телефонен разговор. Лавров го накара да изчака няколко дни и след като се завърна от заседание на външните министри на ШОС в Самарканд в петък, се чуха.

 

Какво се случи? Дали Антъни Блинкен рязко поумня и елегантно сряза Нанси Пелоси, която искаше да обяви Русия за спонсор на тероризма? Последната не съобрази, че ако САЩ обявят официално Русия за страна спонсор на тероризма, то няма да има с кого да си правят срещи или да си говорят по телефона. Ако имат много зор и се налага да преговарят.

А Джо Байдън иска да си говори с Владимир Путин за ограничаване на стратегическите въоръжения. Нанси Пелоси очевидно не е разбрала, че точно в този вид въоръжения САЩ сериозно изостават от Русия. И естествено, както винаги, искат да ограничат точно този вид въоръжения, които поставят в дискомфорт Пентагона.

Разни „Сармати“, „Циркони“ и други подобни са ужасно неприемливи за Джо Байдън, който е наясно, че срещу тях няма открито противодействие.

В последно време зловредната Хилъри Клинтън изчезна от глобалните медии. Сериозен косвен признак, че демократите ще се сгромолясат на изборите през ноември.

Нанси се очаква днес да се настани привечер в хотел „Хайят“ в Тайпе. Говорител на китайското правителствено издание Global Times твърди, че ако самолетът на Пелоси е ескортиран от американски военни самолети, то на НОАК (Народно-освободителната армия на Китай, бел. ред.) ще ѝ се наложи да ги свали за нарушаване на въздушното пространство на „единен Китай“.

В същото време Киев е готов да изпрати войски да се бият срещу сърбите в Косово за защита на Прищина. В нета върви слух, че след като КНДР призна ЛНР и ДНР, е готова да изпрати в Украйна 100 000 военен контингент да се бие срещу бандеровците.

Дали е истина?

Въобще, следващите дни няма да скучаем!

Освен това имаме чисто ново правителство, което ще ни поведе към по-хубав и охолен живот. Най-хубавото ни предстои!

Боян Чуков, Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *