Руската армия започна мащабно настъпление! Киев в паника!

Свят

Руската армия започва мащабна офанзива в Луганска област, след събирането на достатъчно резерви.Това съобщи ръководителят на Луганската област Сергей Гайдай.

 

„Ситуацията по цялата фронтова линия в Луганск е изключително тежка. Констатираме, че противникът започва широкомащабно настъпление в нашия регион, те са натрупали достатъчно резерви и днес всички неокупирани селища в региона са под огън“, заяви Гайдай в изявление.

Според него в Северодонецк боевете вече се водят в промишлената зона, като украинските войски контролират територията на завода „Азот“.

„Руснаците напредват по магистралата Лисичанск-Бахмут, а най-близките до нея селища са подложени на постоянен обстрел. Лисичанск е подложен на масиран руски обстрел през целия ден“, съобщава Гайдай.

Междувременно, подполковникът от народна милиция на ЛНР Андрей Марочко заявява, че бойците в завода на „Азот“ в Северодонецк са започнали да издигат бели знамена на някои места, съобщават световните издания.

„На бойците буквално им гори земята под краката, разбира се, това ги принуждава да развяват бели знамена, да водят някакви преговори“, казва Марочко.

Офицерът е добавил, че силите на републиката общуват на открити честоти с няколко украински командири, които на свой ред казват, че войските са изоставени от ръководството и се намират в плачевно състояние.

Според Марочко бойците са се опитали да осигурят доставки по река Северен Донец с помощта на салове, но той нарича това „капка в морето“.

В района на Светлодарската дъга са избухнали сериозни боеве. Руските и донбаските войски провеждат настъпление с артилерийска подкрепа. Военнослужещ от народната милиция на ЛНР е разказал подробности, съобщават световните издания.

„Сега сме на територията на така наречената Светолодарска дъга. Тук театърът на военните действия е в разгара си. По-конкретно, артилерията подпомага настъплението на войските. Подкрепа на пехотата и водене на контраофанзива. Противникът активно използва артилерийски системи“, казва военният.

В интернет се появи видеозапис на голям конвой от руски танкове Т-80БВ, за които се твърди, че са пристигнали на територията на така наречената „ЛНР“, съобщава „УНИАН“.

Видеото е заснето от очевидци и публикувано в Telegram. На кадрите се вижда влак, натоварен с танкове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *