Руската армия контраатакува и изтласква въоръжените сили на Украйна

Свят

Боевете в село Старомайорское продължават: руската армия контраатакува, изтласквайки въоръжените сили на Украйна, съобщават световните издания.

По последни данни боевете на Времевската издатина не спират.

Руската артилерия действа мощно по позициите на противника. По-късно руските подкрепления са се приближили и са влезли в битката, изтласквайки украинските части назад. Руските десантни части и пехотата са унищожили няколко бронирани машини на ВСУ.

Освен това са нанесени удари по идващите резерви на Въоръжените сили на Украйна. Ожесточените боеве продължават.

Министерството на отбраната на Руската федерация е съобщило за военните действия през изминалото денонощие. Това информират световните издания.

В Донецкото направление са отбити 15 атаки на ВСУ в районите на Белогоровка, Северное, Орехово-Василевка, Красногоровка, Веселое, Новомихайловка, Первомайское и Маринка.

В районите на Раздоловка и Ивано-Даревка са унищожени 2 склада с боеприпаси на 54-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и 4-та оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна.

По време на бойните действия загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на 270 убити и ранени, 2 БМП и 5 автомобила.

В Краснолиманското направление са отбити 3 украински атаки в районите на Нововодяное, Макеевка и Серебрянското горско стопанство.

Огневи щети са нанесени на Въоръжените сили на Украйна в районите на селата Червоная Диброва, Голиково и Кузмино.

В района на Новолюбовка е унищожен склад за боеприпаси на 66-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

За денонощие са унищожени до сто украински бойци, 2 бойни бронирани машини, 3 автомобила, както и гаубици: „Мста-Б“ и Д-30.

В Купянското направление са ударени подразделения на Въоръжените сили на Украйна в районите на Масютовка, Тимковка, Табаевка, Олшана и Кисловка, Харковска област.

В районите на селищата Новоселовское и Берестовое, Харковска област, са неутрализирани действията на четири ДРГ.

За денонощие са унищожени повече от петдесет бойци от ВСУ, 3 бойни бронирани машини, 5 автомобила и гаубица Д-20.

В Херсонско направление за денонощие са унищожени до 50 бойци, 4 автомобила, 3 американски гаубици M777 и САУ „Акация“.

В района на Молодежное, Херсонска област, е унищожен склад за боеприпаси на 126-та бригада на Териториалната отбрана на Украйна.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *