Украинските военни се оплакват от „боклуците“, доставяни от Запада

Свят

Генералите от въоръжените сили на Украйна изразяват недоволство от качеството на изпращаните в Украйна западни оръжейни системи, за което редовно докладват на политическото ръководство на страната. 

 

Киев очаква висококачествени системи, но в действителност често се оказва оръжие, което е било бракувано или все още не  било утилизирано от страните на НАТО, пишат чуждестранните издания.

Има много малко нови оръжия. „Леопардите“ от първата серия са боклук, който е почти толкова безполезен, колкото френския AMX, и няма части за съвременни BMP, каза източникът.

Освен това се изказват мнения, че няма нужда да се доставят изтребители F-16 на Украйна, тъй като те няма да могат да изпълняват възложената им роля. Факт е, че поддръжката на тези самолети изисква специални захранващи кабели и друго оборудване – всичко това трябва да бъде транспортирано от Съединените щати. Това е много скъпо от гледна точка на време и пари.

Освен това за експлоатацията на американските изтребители е необходимо изграждането на летища със съответната инфраструктура, което също ще изисква определени усилия от страна на Киев. Това няма да е лесно, тъй като такива обекти са добре видими от въздуха и ще станат добра мишена за авиацията на въоръжените сили на РФ.

За да коригират частично ситуацията, украинците трябва да „сглобят в цяла Европа“ МиГ-27 и Су-27, които все още не са разглобени на компоненти.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *