Руската армия натроши нова партида западна техника в Украйна!

Свят

С високоточни ракети с далечен обсег на действие с морско базиране руската армия е унищожила западна военна техника, предназначена за Украйна, в района на жп гара „Малин” в Житомирска област. Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

 

По думите му, въпросната техника е на 10-а планинско-щурмова бригада и е била прехвърляна от Ивано-Франковск към Донбас.

Ген. Конашенков съобщи още, че за последните 24 часа руските ракетни войски са ударили 73 командни пункта и 578 района на концентрация на жива сила и военна техника на противника. Унищожени са и 13 танка и бойни машини на украинската пехота.

„Бяха унищожени 13 танка и бойни машини на пехотата, пет реактивни системи за залпов огън „Град“ и три склада с боеприпаси“, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Официалният представител на ведомството добави, че руски военни са свалили и 13 украински безпилотни самолета, в това число и един „Байрактар ТБ-2“ в района на град Лозова, Харковска област.

Той съобщи още, че руската армия е прихванала две украински балистични ракети „Точка-У“ над Томина Балка край Херсон.

От началото на специалната операция за защита на Донбас руската армия е унищожила 177 украински самолета, 125 хеликоптера, 990 дрона, повече от 3000 танка и бронирани машини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *