Руският президент направи нещо знаково! Ето какво и защо!

Свят

Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на съвместния щаб на въоръжените сили, участващи в специалната военна операция в Украйна, заяви говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, съобщават световните издания, цитирани от БТА.

 

„Президентът Владимир Путин работи през целия петък в съвместния щаб на войските,  участващи в специалната военна операция (СВО)“, каза той.

„Държавният глава се запозна с работата на щаба, изслуша доклад за напредъка на СВО, а също така проведе съвещание и отделни срещи с командирите“, каза Песков.

Можем само да гадаем защо руският президент е бил в обединения щаб на руската групировка в Украйна. Но едно е сигурно. Това негово действие е пряко свързано с хода на спецоперацията. Важно е също, че Путин е бил през целия ден в обединения щаб и това подсказва, че са търсили ефективно решение за оптимизация работата на СВО, по-скорошно превземане на Донбас и насочване към другите региони на Украйна.

Това оптимизиране на бойните действия, по всяка вероятност, е търсене на нов план, с който руската групировка да бъде снабдена час по-скоро, за да може да приключи по-бързо и по-успешно спецоперацията.

Явно намесата на президента се налага, понеже руската армия се бие срещу сили на НАТО в Украйна, което означава, че трябва да се вземе политическо решение доколко твърди да са действията на войските срещу натовците. Можем да предположим, че явно е дошло време за доста по-твърди действия, защото иначе руската групировка щеше да продължи да действа както досега – бавно, но неотклонно.

Сега явно времето за бавни действия е отминало. И е дошло време за нови светкавични удари, които са точно по специалитета на Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *