Руската армия порази с бомбени и ракетни удари специалните сили на Украйна

Свят

Авиацията на руската армия нанесе удари по пунктовете за дислокация на Първа бригада на специални сили на Украйна. Военнослужещите са използвали бомби и ракети срещу въоръжените сили на Украйна, съобщава РИА Новости.

И това съвсем не е случайно.  Защото така доста се ограничават възможностите на украинските специални сили да се правят атентати, които уж някой друг е организирал, провокации срещу АЕЦ „Запорожие“, които някой друг е извършил, политически убийства, с които Киев няма нищо общо. И други тям подобни „дейности“.

Според полковник Сергей Зибински, началник на пресцентъра на групировката войски „Запад“, руските войски са нанесли удари и по позициите на въоръжените сили на Украйна в Купянско направление. Със залп от гаубиците «Акация» и «Мста-С» са унищожени два вражески минохвъргачни екипажа край Старица и Вишнево.

„Авиацията на групировката нанесе ракетно-бомбени удари по пунктове за временна дислокация на Първа бригада със специално предназначение и районите на концентрация на личния състав, въоръжение и военна техника на 14-а и 92-ра отделни механизирани бригади и части на Териториалната отбрана“, каза офицерът.

Също така групировката войски «Запад» на Въоръжените сили на РФ са унищожили вражески гаубици Д-20 и Д-30 близо до населените места Лозовая и Западная. Освен това руските бойци са предотвратили пет опита за ротация на въоръжените сили на Украйна в зоната на отбраната на 6-та общовойскова армия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *