Руски ракети „Вихър“ разбиват бронята на „Леопардите“ и ги пращат за скрап

Свят

Руски противотанкови ракети „Вихър“ успешно пробиват бронята на германските танкове „Леопард 2“, както и шасито, демонстрирайки тяхната висока уязвимост. 

 

Това заключение е направено въз основа на анализ на танкове, унищожени от вертолети Ка-52, оборудвани с тези ракети, пишат чужди агенции.

Резултатите от анализа показват, че противотанковите ракети „Вихър“ успешно поразяват горната част на бронята на танковете, където тя е най-тънка.

Проучване на техниката, ударена от хеликоптери, показа, че по-голямата част от щетите са нанесени в тази зона. Това свидетелства за високата ефективност на руските противотанкови ракети срещу германската техника.

В същото време повредата не е критична – счупванията в бронята се фиксират главно в точките на заваряване, но в случай на повторно попадение в тази област резервоарът е гарантирано унищожен.

Трябва да се отбележи, че изследвайки пораженията по танковете Leopard 2, се оказва, че шасито е най-уязвимо – танкът не получава критични щети, но в същото време не може да участва в битката. И в повечето случаи отива за скрап.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *