Руската армия проваля плановете на украинското командване за Бахмут! Ето как!

Свят

Руските военни провалят плановете на украинското командване за „деблокиране“ на Артемовск (Бахмут). Това се дължи на атаките на части от руските въоръжени сили, които се извършват югозападно от Константиновка.

 

Известно е, че именно от тази посока украинското командване е планирало да започне контраатакуващи действия и да направи опит за обкръжение на ЧВК „Вагнер“.

В сутрешния доклад от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна обаче се съобщава, че руските военни са атакували югозападните предградия на Константиновка – Александро-Шултино и Белая гора. Украинските войски съобщиха, че са успели да отблъснат тази атака, но нейната посока е много важна.

Най-вероятно украинското командване планира да започне настъпление през Курдюмовка, да деблокира Артемовск от юг, след което да заобиколи града и да започне напредване към Светлодарск и Попасная. Руските военни обаче разбраха този план и сега го осуетяват с атаки срещу Константиновка.

Към днешна дата ситуацията в Бамут се разви критично за въоръжените сили на Украйна, тъй като боевете вече се водят в западната част на града.

Руските военни настъпват към западните квартали на Бахмут в Донецката народна република, съобщава военен блогър от фронта.

В момента в близост до областната администрация са разположени отряди бойци. Също така един от войниците каза, че по време на отстъплението украинските бойци са взривили няколко сгради в центъра – например сградата на данъчните.

Според него това е нова тактика на украинските войски – да се разрушават сгради по време на отстъпление, така че „здравите сгради да не стигнат“ до руските бойци.

По-рано военният блогър Дмитрий Астрахан посети Артьомовск. По думите му центърът на града вече е разчистен, а основните боеве се водят на запад и край железопътните линии.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *