Руската армия продължава настъплението към Харков

Свят

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщава, че мощните системи «Солнцепек» са нанесли страховити удари по опорни пунктове на ВСУ до Купянск в посока към Харков.

Екипажите на ТОС-1А «Солнцепек» нанесоха удари по опорни пунктове на частите на механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в Купянско направление, докато руската групировка уверено се движи към втория по големина град Харков, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

„Екипажите на ТОС-1А „Солнцепек“ от групировката войски „Запад“ в Купянско направление нанесоха мощни удари по опорни пунктове на частите на механизираната бригада на Въоръжените сили на Украйна. Пусковете бяха извършени на дистанция над 4,5 километра“, съобщиха от ведомството.

Украинските части са напълно неутрализирани и настъплението на руските войски в посока към Харков продължава.

Според руското министерство, в това направление подразделенията на ракетните войски от групировката „Запад“ в състава на екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепек“ подпомагат действията на сухопътната групировка войски.
По-рано Министерството на отбраната на РФ съобщи, че за денонощието украинските въоръжени сили са загубили личен състав, бойна бронирана техника, както и военни автомобили в Купянско направление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *