Руската армия продължава настъплението! В Крим свалят украинските дронове

Свят

Руските войски са ударили командно-наблюдателния пункт на батальона от 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна край Угледар.

Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

Според думите му, оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията са поразили 87 артилерийски подразделения на Въоръжените сили на Украйна в 109 района.

„Командно-наблюдателен пункт на батальон от 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна е ударен и унищожен край Угледар“, подчертава Конашенков.

В района на Евпатория в западната част на Крим е била задействана системата за противовъздушна отбрана, съобщават световните издания.

По предварителна информация в резултат на работата на системата е бил свален украински реактивен безпилотен летателен апарат Ту-141 „Стриж“.

В същото време световните издания съобщават за откриването край Севастопол на морски дронове, за които се смята, че принадлежат на украински въоръжени групи.

В тази връзка силите на ПВО и Черноморския флот на Русия са приведени в пълна бойна готовност. Заплахите за Крим са отстранени.

Отбелязва се, че това нападение е извършено през деня, което е различно от предишни удари на украински формирования, които се извършваха през нощта и рано сутринта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *