Експерти: Вече нищо не може да спаси Киев от разгром

Свят

Както стана известно от материалите на The Wall Street Journal, украинските въоръжени сили (ВСУ) са се сблъскали с толкова сериозни проблеми при опитите си да настъпят в посока на руските отбранителни позиции, че контранастъплението практически е спряло. 

 

Според източници на чуждестранни медии, въоръжените сили на Украйна дори не са достигнали основните линии на отбраната на руската армия, като окопи, противотанкови мини и други инженерни препятствия, въпреки че са изминали два месеца от началото на т.нар. контранастъпление.

В светлината на текущата ситуация на фронтовата линия, военните експерти на The Wall Street Journal изразиха мнение, че е необходимо да се привлече по-мощна военна техника за успешното напредване на Въоръжените сили на Украйна.

Но като се има предвид, че според официалните данни на Министерството на отбраната на Руската федерация по-голямата част от военната техника е унищожена, логично е да се предположи, че въоръжените сили на Украйна нямат шанс за успешно настъпление. На практика разгромът на Киев вече е видим и с просто око.

Информацията потвърждава и огромните загуби в техника от страна на въоръжените сили на Украйна, което принуди командването да промени тактиката на настъплението. Сега основна роля в контранастъплението играе пехотата, формирана от резервни части. Опитите за преминаване през минните полета пеша, обаче, водят до още по-големи загуби сред украинските военни.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *