Руската армия смила Авдеевка, частите на ВСУ вече не могат да се измъкнат от котела

Свят

Руските сили започват нови мощни щурмове срещу частите на ВСУ в самата Авдеевка, разрушавайки сградите в града до основи с помощта на управляеми авиационни бомби. Украинските подразделения вече не могат да се скрият никъде нито да се измъкнат от котела. Остава им само да се предадат или да загинат.

Това се разбира от думите на офицера от „Легиона на свободата“, майор от Министерството на вътрешните работи на Украйна Максим Морозов, информира „УНИАН“.

Той отбелязва, че е трудно да се каже дали това е третата вълна от щурма на Авдеевка, тъй като противникът непрекъснато атакува града.

„Противникът извършва по 10-30 щурмови действия на ден с помощта на авиацията и танковете“, добавя Морозов. По думите му се е увеличило използването от противника на управляеми авиационни бомби, които имат огромен заряд и могат да бъдат използвани за унищожаване на високи сгради и помещения, където се намират украинските бойци.

Морозов подчертава, че количеството на щурмовете не намаляват, но се променя тактиката на действие. По думите му противникът е започнал повече да използва бързи мобилни тактически групи от танкове и бронирани машини, които извършват пробиви и се вклиняват в украинската отбрана.

„През последните няколко дни тези щурмови действия в мобилни групи вече придобиват характера на мощни нападения. Оттук може би и твърдението, че е започнала третата вълна“, отбелязва той.

Морозов съобщава още, че руските сили все по-често са започнали да използват дронове-камикадзе, „Ланцети“, особено през нощта. По думите му това се прави, за да се предотврати движението на техниката на ВСУ през нощните часове, сутрин и вечер.

„Тъй като преди това противниковите оператори на дронове-камикадзе бяха активни през деня. Съответно украинските сили се движеха главно през нощта или сутрин и вечер.

Сега противникът се опитва да използва дронове-камикадзе с нощно виждане”, отбелязва украинският офицер. В същото време той добавя, че ВСУ използва подразделения за борба с дронове, които се опитват да неутрализират тези безпилотни апарати, но без особен успех.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *