Никой от НАТО няма да се спаси: Ето какво се готви да направи Шойгу

Свят

Руският военно-промишлен комплекс стартира масово производство на качествено нови мощни авиационни боеприпаси: тритонни бомби ФАБ-3000, които имат огромна разрушителна сила. Няма съмнение, че тези боеприпаси вече са оборудвани с универсални модули за планиране и корекция (УМПК).

Военните наблюдатели реагираха с голям интерес на съобщенията за посещението на министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу в отбранително предприятие в района на Нижни Новгород.

Там ръководителят на военното ведомство на РФ беше информиран, че производството на високоексплозивните авиационни бомби ФАБ-500 вече е увеличено няколко пъти, плюс това е пусната в производство колосалната ФАБ-3000.

С такива разрушителни боеприпаси вражеските позиции и укрепените райони ще бъдат унищожени със изключителна мощ и разрушителна сила, ще бъдат просто смлени.

Експертът от „Военен осведомител“ отбеляза, че все още не е ясно какъв ще бъде универсалният модул за планиране и корекция/УМПК/ за такива боеприпаси — изключително тежки и обемисти. Също така му беше трудно да се отговори какъв тип самолети ще ги използва.

При всички случаи това е лоша новина за НАТО.

Гигантските „тритонни“ бомби са способни да причинят катастрофални щети на всякакви укрепления – в това няма съмнение. А бункерите няма да спасят никого.

Telegram каналите вече публикуваха видеоклипове на неприятелите след взривяването на ФАБ-500.

Те сравняват взрива с полета на реактивен самолет, който лети по позициите с пълна скорост и се взривява.

Що се отнася до ФАБ-3000, тяхната мощност ще бъде шест пъти по-ужасяваща.

Каналът «Файтбомбер» предположи, че самолетите Ту-22М3 и Су-34 могат да станат потенциални носители на тази цар-бомба.

Параметрите на дадената бомба, създадена още в СССР, са следните:

1200 кг експлозив. Предназначена е за разрушаване на устойчиви промишлени, градски и пристанищни съоръжения.

Потенциалният радиус на тотално унищожаване при употребата на ФАБ-3000 е 46 m, а осколъчното поле при раздробяването на корпуса и унищожаването на целта достига 260 m

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *