Руската групировка «Восток» громи противника

Свят

Руската групировка войски «Восток» удари седем пункта на временно дислоциране на украинските бригади в Южнодонецко направление, съобщи за РИА Новости началникът на пресцентъра на групировката подполковник Олег Чехов.

„Поразени са четири пункта за временна дислокация на 79-та десантно-щурмова бригада в Новомихайловка и три пункта за временна дислокация на 72-ра механизирана бригада в Константиновка“, каза офицерът.

Освен това, добави Чехов, руските войски нанесоха всеобхватен огневи удар по пунктове за временно разполагане и съсредоточаване на личния състав на противника в районите на Урожайни, Старомайорски и Златопол, унищожавайки пет склада с боеприпаси, автомобилна техника и бойци на украинските въоръжени сили.

Според събеседника на агенцията, в същото направление частите на групировката са отблъснали три вражески атаки в посока Приютни. Спряно е също настъплението на пехотна група от украинските въоръжени сили в района на Старомайорски. В резултат на това украинските войски са отстъпили, като са понесли загуби, каза ръководителят на пресцентъра.

Това на практика означава, че руската армия уверено се приближава до последната линия на украинската отбрана в Донбас. И явно скоро ще тръгне с цялата си мощ срещу последните укрепени позиции на ВСУ – градовете Славянск и Краматорск.

Освен това в района на Новомихайловка, Владимировка, Весели Гай, Велика Новоселка и Ровнопол руската армия е унищожила буксируема гаубица М777, три артилерийски оръдия Д-20 и три минометни екипажа, включително минохвъргачка на пикап, заключи офицерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *