Руските военни унищожиха западната противобатарейна радиолокационна станция „Кобра“

Свят

В хода на активно настъпление руските военни унищожиха тежки оръжия и жива сила на украинските въоръжени сили (ВСУ) в Херсонско направление, а също така за първи път удариха и разбиха на парчета произведената в Германия контрабатарейна радиолокационна станция „Кобра“.

Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„В посока Херсон, в резултат на сложна огнева атака, загубите на украинските въоръжени сили възлизат на повече от 60 военнослужещи, 3 превозни средства. Поразени са гаубици Д-30, както и контрабатарейна РЛС „Кобра“, съобщиха от ведомството.

„В донецкото направление частите на Южната група войски във взаимодействие с авиацията и артилерията поразиха живата сила и техниката на противника в районите на населените места Раздоловка, Андреевка, Клещеевка, Николаевка и Курдюмовка на Донецката народна република. Общите загуби на противника в това направление възлизат на до 220 военнослужещи, танк, 7 автомобила“, се казва още в съобщението.

Руското министерство на отбраната уточни, че по време на контрабатарейния бой са били поразени самоходни артилерийски установки „Цезар“ френско производство и „Краб“ полско производство, две гаубици „Мста-Б“ и оръдие МТ-12.

Източник Труд

Tagged

1 thought on “Руските военни унищожиха западната противобатарейна радиолокационна станция „Кобра“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *