Киев се оплаква, а ето какво каза руското Министерство на отбраната

Свят

Заместник-министърът на отбраната Анна Маляр съобщи в Telegram, че украинските войски по време на настъплението са изправени пред непрекъснати минни полета и противотанкови ровове, направени от руските сили.

„Всичко това е съчетано с постоянни контраатаки на противникови части на бронирана техника и масирано използване на противотанкови управляеми ракети и дронове-камикадзе. Продължават боевете в районите: Малая Токмачка, Новоданиловка, близо до Макаровка в Ореховско направление; Мариинка; Ягодное в Бахмутско направление; Веселое в Лиманско направление“, отбелязва Маляр.

Руската армия е унищожила по време на военните действия в Украйна около 275 войници и офицери от Въоръжените сили на Украйна за един ден в района на Времевската издатина и Бахмут.

Такива данни съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната Игор Конашенков, информират световните издания.

Сред другите загуби на ВСУ в Южно-Донецкото направление той посочва четири танка, 15 бойни бронирани машини, осем автомобила, а също така споменава гаубица Мста-Б.

Според думите на Конашенков, в района на село Равнопол за денонощие са били успешно отбити две противникови атаки, поразени са два украински танка и три бойни бронирани машини.

В района на село Пречистовка при отразяване на атака са унищожени по-голямата част от личния състав на ротната тактическа група на Въоръжените сили на Украйна и четири бойни машини на пехотата.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *