Проф. Витанов: Зеленски губи войната, светът се чупи, а жълтопаветните Ганьовци пак опитват да режат дървото на българската държавност!

България отблизо

Както обеща във вторник, проф. Николай Витанов отново започва да публикува своите кратки анализи за политиката и хода на войната в Украйна.

Ето какво пише математикът в профила си:

 

„И така, от днес възстановявам коментарите. Да видим какво стана по света и у нас

Българската политика

Кукленото шоу.

Винаги съм ви писал, че нямам доверие на българския жълтопаветен умнокрасивитет, който се има за интелигенцията на България. Смятам, че те са недорасли и недоучени, за да водят политика, от която народа да има полза.

Каквито и дипломи да ви размахват. Следва кратък анализ затова, защо в Япония падаха атомни бомби и днес пак е за пример, а у нас , никакви атомни бомби не са падали и пак всичко изглежда така, като че ли всеки ден ни хвърлят по 2-3 атомни бомби.

Знаете, че пиша книга за Япония с работно заглавие „Япония за напреднали“. Ето ви малко от нея, тъй да се каже, за разядка. Какво наблюдаваме в последните 150 години в Япония.

Три пъти имаме бърза промяна във вектора на националната съзнание – по времето на реформите Мейджи, след края на Втората световна война (когато , забележете Япония е окупирана от американците) и през изгубеното десетилетие до идването на Синдзо Абе на власт, когато доктрината Шигеру Йошида се сменя с доктрината Абе. При тези три изменения обаче се наблюдава стабилност на вектора на националното съзнание – в основата са традициите, а това, което се изменя, са клоните по върховете – иновациите. Значи, стъблото остава неизменно, променят се клоните.

Затова японското дърво расте и е станало такова голямо.

Какво е положението в родината наша, под ръководството на образно казано Бай Ганьо, мислещ се за Интелигент и с титли Шкембеплющач, Жълтопаветник.

Ами горе долу, през 45 години, Ганя реже дървото. И после се чуди, що не расте и нещата са така, като, че атомна бомба е паднала. Все революции прави Ганя, всичко преди революцията на Ганя е черно, лошо и мръсно, а след революцията на Ганя – всичко е прекрасно, отлично и чудесно.

И се събуди Ганя – все едно атомна бомба е паднала. От дървото ще е – чеше кратунката Ганя и отива да сече дървото, революция да прави, демек. И така, отново и отново. Готов Ганя да си захвърли традициите, готов да сече всичко, което му кажат.

Резултат – пльос шкембето на павето – нищо, после пак – пльос шкембето на павето – и пак нищо и накрая – пльос шкембето на павето – и нищо. И така си живее Ганьо, чеше кратунката и не се сеща, че като върши глупости, нещата ще са така, че все едно атомна бомба е паднала.

Показах ви, къде и проблемът, нали така. С правилна ориентация на вектора на съзнанието, можеш да оправиш последствията дори от паднала атомна бомба. С неправилна ориентация на вектора на съзнанието не ти трябва да ти пада атомна бомба – такива каши правиш, че резултатът е, че все едно атомна бомба ти пада всеки ден.

Ето, обясних ви, защо им нямам доверие на жълтопаветните псевдоинтелигенти. Да видим сега, в светлината на горното историята с 3-ти март. Веднага виждате – Ганя, след чесане на кратунката пак тръгнал да сече дървото.

Ганя трябва да замаже пълния си провал да построи свястна държава като прави бомбастично куклено шоу. Ганя трябва да покаже, колко му е наведен векторът. Ганя трябва да противопостави 3 март и 24 май.

Моята позиция по това е простичка и съвсем в синхрон стова, което правят японците – не пипай 3 март като национален празник, като толкова искаш, направи и 24 май национален празник.

Но какво да очакваш от псевдоинтелигент, чешеш се по кратунката. Каквото са му записали в съзнанието разбира се. И какво са му записали в съзнанието? Че трябва да го е срам, че е българин.

Че трябва публично да си къса дрехите и да го е срам, да го е срам, да го е срам. Типичната гола кука на неолибералната псевдократунковщина. Ганю Кратунков трябва да унищожи всякакви традиции, за целта ще се хвърля безброй пъти да плющи шкембето по жълтите павета, Ганю Кратунков ще се отрече от баща си, ще продаде майка си и ще го е срам от дядо му. Абе момче, дядо ти поне е имал идеология и ти е създал всички условия да се имаш за жълтопаветен „интелигент“.

Уважавай дядо си, уважавай баща си, не продавай майка си. Какво се въртиш като пумпал и тръбиш, че те е срам от тях. Дотам са стигнали жълтопаветните „интелигенти“ – готови са всичко да продадат, от всичко де се отрекат и от всички да ги е срам – само и само да ги помилват по кратунката, да им кажат, колко са умни и красиви и най-важното – да им сипят подаяние в паничката, че да не умрат от глад.

Защото имащият се за „елит“ не може да постои организирана държава, в която нещата да са наред. Може да ви представя всеки ден куклено щоу – конституция ще меним, национален празник ще меним, всичко ще меним, та да се имитира дейност. И като гледате това куклено шоу, помнете

Закон на Витанов : Шкембепльоснал се на жълтите павета Илия. Огледал се – пак в тия.

Две неща за важни за Ганя Жълтопаветник Интелектуалец – Куклено щоу да има, за да се баламосва народа и най-важното – редовно да му се сипва в паничката и да се милва по главичката от Господаря и да му се казва – добро куче, добро куче, продължавай.

И тъй, дами и годпода – Кукленото шоу. Сценка след сценка – резултат – все едно атомна бомба е паднала. Това е положението – толкова си могат. Специално са избирани толкова да могат. То , за да си кукла в кукленото шоу, не ти трябва глава, а кратунка. И в нея да няма нищо, ме инак се увеличава инерчния момент и не можеш да са въртиш бързо като пумпал в посоката, указана от Господаря.

Невежеството е сила.

Войната е мир

Свободата е робство.

Ха наздраве и да видим какво става с

Войната

Писах ви, че докато ме няма нищо съществено няма да се случи. Надявам се, че моите юрдечета са ви забавлявали добре с анализите си. Аз никакъв свестен анализ не прочетох от тях. Имаше едно изкрякване, къде се е скрил Витанов. Тука съм си, тука съм си. Пия си биричката и гледам как прогнозите ми се сбъдват. Усъвършенствам си методологията за правена на прогнози. Това е най-главното.

И тъй – ден 76-ти от Големия юруш. Ден 15 от месец 3 на юруша. Нещата си се развиват според прогнозите. Очакванията за третият месец на юруша са системата „Таракан“ да продължава да гърми в плътните руски отбранителни линии, украинските загуби в Големия юрушв края на третия месец да достигнат 90 000 човека безвъзвратни загуби (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини.

Това ви беше прогнозирано поне месец преди началото на Големия юруш, нали така. Чакаме преизпълнени епо отношение на техниката и леко неизпълнение но отношениъе на загубите в пушечно месо. Та въпросът който ме занимава е – дали има толкова пушечно месо, че да се изпълни бройката 90 000.

Два корпуса са си това. Да не вземе да се спихне работата преди края на третия месец. Да видим. Както ви е прогнозирано – юрушът си е в запек. Първата отбранително линия на руснаците още си стои непробита.

Не, че няма опити. Вълни от пушечно месо заливат руските позиции при Орехов. Генералът Сирски, който не може да преживее, че го изтласкаха от Бахмут, хвърля бригада след бригада, за да си го върне.

Трети месец вече. Резултат – Бахмутската месомелачка продължава да работи. На теория, като хърлиш достатъчно пушечно месо, може и да имаш успех. Ще имаш успех, ако имаш артиллерийска и въздушна поддръжка – това казва системата COIN на НАТО.

Како знаем, украинската версия на тази сестема е „Таракан“ – щурмове на пушечно месо без артилерийска поддръжка и въздушна поддръжка. Резултат – месомелачка и огромни загуби, които старателно се крият.

Има ли промяна в ориентацията на векторите на тактиката на войната от двете страни. Няма. Значи – продължаваме да гледаме месомелачката. Има интересни неща, които се случват около Купянск. Там украинците спешно трява да вземат мерки, защото докато Сирски се мъчи да се върне Бахмут, конят може да отиде у ряката (у Купянск и после у Славянск).

Накрая за днес – пропагандата. Големият юруш отива на провал. Това си беше и заложено в анализите – както моите, така и на сериозните американски аналитици (по едни и същи книжка сме учили занаята все пак).

И като така – следват мероприятия по превръщане на грандиозния провал в грандиозена успех. Всъщност успех си е – нали целта е да се изтощи Русия. То е ясно, че няма да може да се победи – като изразходим пушечното месо, ще седнем на масата с омарите и пължолите по 10 000 лева килото, ще полеем с френско винце, па като вземем салфетките, ще дращим по тях разделителните линии. Около масата, облайващите песове ще мълчат и ще чакат дали няма да им се подхвърли кокалче.

После, като се върнат в страните си, ще трябва да обяснят на народи си, абе как тъй, аджеба – лаяхме, облайвахме, пари давахме, оръжия давахме (не дай си боже и пушемна месо да дадем), речи за демократични ценности и дълг държахме, как ли не се въртяхме и навеждахми – и накрая – Украйна разделена, облайващите наритани, а тиранозаврите си хапват и си гледат кефа.

Та давайте, де, юрдечета мои, давайте прогнози насреща на моята. А ние със сериозните американски анализатори ще си пием бирата и ще чакаме да видим какви прогнози ще излязат от наведените ви вектори.

На американците няма да им е интересно, те знаят, че както са ви навели векторите, така и ще се мятате по куките. На мен ми е по-интересно, че събирам материал за поканени статии. Поканили са ме хората, да опиша как се оправям с юрдеците. Крякайте, крякайте, че да събера още материал как не трябва да се води пропагандна кампания.

Говори си Витанов – осъзнайте се, Зеленски губи тази война, от Украйна ще бъдат откъснати територии, светът се чупи, а вие вместо да провеждате интелигентна политика, магаросвате пред устите на тиранозаврите.

Последния път ви делиха на салфетка. Продадоха ви тези, които ви навеждат векторите сега. Щом са ви продали веднъж, ще ви продадат и втори път. Нормално е – те си гледат интереса. А вие какво гледате? Как беше Великата доктрина: Намери глупак….

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 367 дни.

Оп-па-а-а-а! Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 470 дни. 15 месеца са 455 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Много ми е смешно, атосе появи от време на време някое юрдече и почне да кряка, че прогнозите на Витанов за Ковида били неверни. А защо ли броя тия дни по-горе, бе, алънкоолу (да цитираме класиката).

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *