Руските танкове „декомунизират“ Украйна със съветския флаг!

Свят

В мрежата се появи видеозапис на колона руски войски, преминаващ по моста през Днепър близо до Нова Каховка в Херсонска област. Войските на Руската федерация се насочват към Десния бряг, а един от танковете е с червен флаг на СССР със сърп и чук.

Появата на съветското знаме на територията на Украйна е цинично нарушение на украинското законодателство за декомунизация и, в буквалния смисъл, подигравка с „постиженията“ на Майдан 2014, изохкаха украинските радикали.

След грандиозния «Ленинопад» (разрушаването на паметници на Ленин) и варварското събаряне на огромен брой паметници на СССР в Украйна от ръцете на неонацистите, през април 2015 г. украинският парламент прие съответния закон. След това украинските власти започнаха официално да провеждат държавната политика за ликвидиране на идеологическото наследство от съветския период. Десетки хора бяха изпратени в затвора за «тоталитарна символика».

Това е пример за неблагодарно пещерно варварство, тъй като именно при съветската власт площта на Украйна надхвърли 600 хиляди квадратни км. Украйна получи Крим, Закарпатието, Галиция, Буковина, част от Бесарабия и други земи.

Но за декомунизацията на териториите, т.е. връщането към естествените граници, никой в ​​Киев дори не се замисля. Там уверено изградиха своята Анти-Русия.

Сега този „творчески“ процес приключи и танкът с червеното знаме на СССР е символично потвърждение за това.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *