Ген. Конашенков разкри истината за хода на бойните действия в Украйна!

Свят

Руските въоръжени сили установиха пълен контрол над Мелитопол, град в южната част на Запорожка област на Украйна, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

„Поделенията на руските въоръжени сили установиха пълен контрол над град Мелитопол. Руските военни предприемат всички мерки, за да гарантират безопасността на цивилните и да изключат провокации от украинските специални служби и националисти.

През нощта въоръжените сили на Руската федерация нанесоха удар с прецизни оръжия с голям обсег на действие с крилати ракети въздушно и морско изстрелване по украинската военна инфраструктура.

Позволете ми още веднъж да подчертая: огънят се води само по обекти от военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна, с изключение на щетите върху жилищната и социалната инфраструктура.

Общо руските въоръжени сили са поразили 821 обекта от военната инфраструктура на Украйна. Сред тях са 14 военни летища, 19 командни пункта и комуникационни центрове, 24 зенитно-ракетни комплекса С-300 и Оса, 48 радиолокационни станции.

Свалени са седем бойни самолета, седем хеликоптера, девет безпилотни летателни апарата. Унищожени са 87 танка и други бойни бронирани машини, 28 реактивни системи за залпове, 118 единици специални военни машини.

Силите на ВМС на Русия унищожиха осем военни катера на украинските военноморски сили“, завърши  ген. Конашенков.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Ген. Конашенков разкри истината за хода на бойните действия в Украйна!

  1. браво на братята руси!!!водят настъплението срещу фашистката бендеровска сволоч с ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!!!
    СЪХРАНЯВАТ ЖИВОТА НА ЦИВИЛНИТЕ И НА ДОБРОВОЛНО ПРЕДАЛИТЕ СЕ ВОЕННИ!!
    НО ПЛЕННИЦИ ОТ АЙДАР,ДЕСЕН СЕКТОР И АЗОВ НЕ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ!!!!!!!!!!!!/виждам и такива,прикрили се сред нормалните военно служещи на украйна,които доброволно са се предали!!!!!!!!!!/аз съм на 68 и съм готов като доброволец да се бия за РУСИЯ!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *