Украинска бронирана машина бе атакувана от неизвестен боеприпас

Свят

Украинските въоръжени сили са изгубили още една бронирана машина Dingo 2, доставена от Германия, което се потвърждава от снимка, разпространена от световни медии.

 

На публикуваното фото се виждат сериозни повреди по бронирания автомобил, очевидно причинени от експлозията на неизвестен боеприпас, който няма как да бъде противотанкова мина или друг бронебоен припас понеже такъв тип заряди биха причинили само локални повреди.

Явно руският боеприпас, на който се е натъкнала бронираната машина все още не е известен на силите на НАТО.

Известно е, че на ВСУ са доставени петдесет такива бронирани машини, предназначени за използване като бронетранспортьори. Интересно е, че първоначално се е очаквало Германия да предостави БТР с три оси, но в крайна сметка Украйна получава Dingo 2 на шаси Unimog S5000. Тези превозни средства бяха изпратени по-специално на 95-а независима десантно-щурмова бригада, дислоцирана в Житомир.

Според наличните данни загубите на ВСУ включват най-малко седем единици от този тип техника, но действителният брой на унищожените превозни средства може да е много по-голям.

Тези загуби пораждат съмнения относно ефективността на използването на този тип бронирана техника в реални бойни условия и поставят под въпрос съответствието ѝ с очакванията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *