Руският отряд „Тигър“ разбива отбраната на противника с нови методи! И Видео

Свят

Наистина агресивни пробиви се провеждат сега от отряда „Тигър“ близо до Авдеевка. Врагът е много близо, пишат чуждите агенции. 

 

Руските бойци трябва да се бият като истински хищници – да се движат тихо и да атакуват неочаквано, отваряйки пробиви и причинявайки максимални щети на ВСУ.

Отрядът е разделен на екипи. Отиваме до мястото на работа на нашия екип, обикаляме района, умишлено предизвикваме врага да се разкрие, ако в този момент той наблюдава. Този метод на придвижване в района е измислен от самите бойци. Те не отиват директно, към точката, която ще атакуват, а обикалят, за да не разбере врага къде ще ударят. Засега няма потвърждение от дрон, че отнякъде украинските сили наблюдават. Но е по-добре да следвате приетата практика за заблуда на врага и да не провеждате опасни експерименти.

„Напускаме сегашната си позиция един по един. Наблюдаваме постоянно периметъра от всички страни“, казва боец от отряд „Тигър“ с позивна Чебак.

Изведнъж се получава известие. Засечено е движение на една от целите.

– Веднага докладваме на екипа, който работи с миномета!

Ето при такива условия работим, работата е много трудна, но така се постига изненада на противника.

— Минометният екип е готов!

Тук всичко се случва бързо, екипът е установил движение.

– Цел – открита. Изстрел!

– Свалете мерника, покрийте се, маскирайте се.

– Оръдието се покрива бързо, доколкото е възможно. Тук всичко е близо, пренаселено, противниците отлично разбират къде да търсят, могат да се върнат изключително бързо.

Но нашият екип се състои от опитни бойци, които внимателно откриват целта и бързо се изтеглят от опасната зона. Те също действат като пожарна бригада, когато някой от бойците се е промъкнал доста напред и е прикован от противников огън към земята. Тогава екипът с бързи изстрели потиска вражеския огън и дава възможност на боеца да се спаси. В състава на отряда „Тигър“ има различни хора – шофьори, строители, някои все още се обучават.

– Ученик ли си? Защо дойде тук?

– За родината. Ако днес не се бием тук, утре ще трябва да се бием у дома.

Но мнозина вече имат сериозен опит от участие във военни действия. Командирът на батареята с позивна Пчёл е роден в Донбас, на фронта е от 2016-та година. При един от боевете е тежко ранен, възстановява се и се връща в битката.

„Здравословното състояние няма да се подобри повече, но ние сме готови да работим, идваме тук, защото знаем за какво се борим: за нашия дом, за славата на Русия, за паметта на нашите предци. Затова победа е наша — каза войникът.

Тук бойците нямат проблеми с мотивацията и разбирателството. Представители на отряда „Тигър“ по време на Специалната военна операция са обиколили различни фронтове, но винаги са там, където е горещо и тяхната подкрепа е необходима. Сега това са околностите на Авдеевка, едно от най-трудните места на целия фронт, смятат чуждите медии.

ЕТО ВИДЕОТО

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *