Чуждестранният легион отново попадна на мушката и стана страшно

Свят

Руските войски в донецкото направление удариха пункта за временна дислокация на „Чуждестранния легион“ и унищожиха склада с боеприпаси на въоръжените сили на Украйна. Освен това са ударени два опорни пункта с личен състав на противника, каза Иван Бигма, началник на пресцентъра на групировка „Юг“.

 

„В донецкото направление артилерийското подразделение на Южната група войски предприе поредица от огневи удари, в резултат на които пунктовете за временно разполагане на Чуждестранния легион в района на селището Архангелское и 129-та бригада на териториалната отбрана на Украйна в района на селището Керамик са били поразени“, заяви Бигма.

Освен това е ударен пунктът за дислокация на 12-и батальон от 110-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна край село Очередино. Украинската армия е претърпяла сериозни загуби.

Артилерията е унищожила и склада с боеприпаси на 12-ти отделен десантно-щурмови батальон от 110-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

А близо до селището Победа, „Солнцепеки“ опожариха крепостта на въоръжените сили на Украйна, заедно със заселилите се там бойци.

Южната групировка на руските въоръжени сили удари подразделения на 77-ма аеромобилна бригада на въоръжените сили на Украйна. Украински бойци се опитаха да контраатакуват позициите на руските войски в посока на село Малиновка в Донецката народна република, съобщават от руското МО.

„Удари на оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерийски огън поразиха подразделения на 77-ма аеромобилна бригада на въоръжените сили на Украйна“, твърдят от министерството.

Бойците от 54-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват руски позиции в района на селището Сакко и Ванцети на Донецката народна република, но бяха отхвърлени далеч от първоначалните им позиции.

През денонощието авиацията извърши шест полета в района. Ракетните войски и артилеристите изпълниха успешно 43 огневи мисии.

В купянското направление през изминалото денонощие руските военни са отблъснали и потиснали действията на три вражески диверсионно-разузнавателни групи.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *