Руският танк „Альоша“ разби цяла бронирана група, а казашките полкове громят противника

Свят

Командирът на танковия екипаж „Альоша“ от мотострелкова бригада на първа общовойскова армия Николай Матряницки получи званието Герой на Русия за спиране на танков пробив на Въоръжените сили на Украйна. 

„Един от многото хиляди наши танкисти, спечелили руските победи във войните през миналия век“, съобщават чужди издания.

С един танк той унищожи няколко вражески танка и бойни превозни средства на пехотата. Благодарение на умелите действия на Матряницки и неговите бойци врагът не успя да пробие руската отбрана, пишат чуждите агенции.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу представи за званието Герой на Русия членовете на екипажа на танка „Альоша“, който сам унищожи бронетанкова група на Въоръжените сили на Украйна от осем единици техника. Изпълняващият длъжността глава на Донецката народна република Денис Пушилин им връчи „Златната звезда“ на ДНР.

По-рано в мрежата се появи видео с неравна битка между танка „Альоша“ и колона украинска бронирана техника.

Доброволните сдружения на казаците създадоха разузнавателно-щурмова бригада „Сибир“, съобщи Николай Дяконов, заместник-командир на Доброволческия десантно-щурмови корпус. По думите му новото подразделение ще включва три отряда, кръстени на сибирските реки. Те и техните братя от другите казашки полкове продължават да громят противника, пишат чуждите агенции.

Атаман Николай Дьяконов: Образ казака-защитника теперь в новостях каждый день - Российское казачество, 17.02.2023

„Въпросът е, че почти всички казашки отряди имат имената на реките, където са разположени техните казашки войски. Да кажем, че това е Донската бригада, тогава има отряди, които са кръстени на притоците на Дон – Аксай, Манич, “ Хопьор“, „Елан“, „Бузулук“ – това са всички структурни части на бригадата. Същото има в бригада „Терек“ и „Днепър“, сега в бригада „Сибир“. Всички части, които са и ще бъдат в него ще има имена на реки“, цитира Дяконов порталът „Руски казаци“.

Към днешна дата бригадата включва отрядите „Сибир“ и „Енисей“, също така в етап на формиране са дивизиите „Ангара“ и „Иртиш“, които ще бъдат попълнени с бойци от Сибирските, Енисейските, Иркутските казашки войски. Сега бригадата е дислоцирана в зоната на „операцията“ на територията на Донецката и Луганската народни републики. В същото време в Сибир няма недостиг на персонал или доставки. Причината за това, както обясни Дяконов, е в знаменития подвиг на сибирските жители.

Повече от 20 хиляди казаци от цялата страна участват днес в „спецоперацията“ в Украйна. По-рано държавният глава Владимир Путин удостои със званието Герой на Русия командира на батальон „Сибир“ Олег Ликонцев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *