Явор Дачков: Малко обобщение на западните хватки

България отблизо

Путин щеше да бъде свален от преврат, надеждите бяха вперени в Пригожин, а си отиде Залужни.

Западните медии казваха, че Путин е болен от рак в последен стадий и трябваше да умре преди година, но се оказа, че от рак са болни английският крал и американският министър на отбраната – най-ожесточените срещу Русия страни.

Путин беше в кома или умрял, а най-малко седем негови двойници покриваха кремълското „джудже“ в изолация. Дори когато на гости му дойде китайският президент за три дни, а онзи ден един от седемте двойници даде интервю на Тъкър Карлсън, анонсът за което вече е гледан от 100 млн. души, а западният елит подскочи в ужас.

Защо подскачат от интервю с един двойник не е ясно. Според разследващия уж журналист Грозев и английското разузнаване Путин трябваше да падне след вътрешен преврат до края на април 2022 г. От тогава до сега си отидоха повече от 15 премиери в Европа, а Путин се радва на 80% неподправена и истинска подкрепа на своя народ.

Той организира свободни избори през март, а Зеленски в Украйна ги отмени. Според западната пропаганда Путин е диктатор, а Зеленски е символ на демокрацията. Да не забравя – Зеленски отмени изборите за президент под претекст, че в Украйна има война. Припомням, че от година и половина в Украйна се провежда редовно футболно първенство с пълноценен цикъл от мачове за купата. Зеленски не го отмени поради войната, но изборите отмени.

Според западната пропаганда Путин е луд и действа ирационално. Повтарят това на фона на всичките му речи от 2007-а година, които са изключително рационални, докато американският президент Байдън се здрависва с въздуха, пада по стълбите и разказва как вчера си е говорил с германския президент Митеран, а после и с Хелмуд Кол.

Но да се върнем на експертизата на Грозев, британското разузнаване и Ню Йорк Таймс. Според тях Русия трябваше да свърши ракетите в края на юни миналата година. Днес Борел признава открито, че Европа няма боеприпаси за Украйна и не може да ги произведе в следващите години. Докато в последния месец Русия утрои ракетните си удари по военната инфраструктура на Украйна.

Не друг, а шефът на Европейската комисия Фон дер Лайен каза пред европейския парламент, че Русия вади чипове от перални и миялни, за да ги монтира на съветските си остарели оръжия и това малоумно изказване бе посрещнато с аплодисменти от хрантутниците срещу 15 000 евро на месец.

В това време Русия пусна нова ядрена подводница от последен модел и прави украинското ПВО на мими с ракетите си. Според института за пазарна икономика, Файненшъл Таймс и всички останали халтураджии по света и у нас, Русия щеше да фалира в края на март 2022 г. заради санкциите. Днес МВФ, споменатия Файненшъл Таймс и прочие говорят за ръста на руската икономика и рецесията в Европа. Най-вече в Германия, която затъва след като ѝ спряха руския газ. А трябваше да е обратното…..

Докато ЕС умножаваше напълно безсмислените санкции срещу Москва САЩ започнаха да внасят рекордно количество руски нефт и врътнаха кранчето за шистов газ на Европа. Освобождението от руския газ трябваше да ни даде благоденствие, а се оказа обратното.

За капак в САЩ избухна мигрантска криза с границата с Тексас и остро противопоставяне на 25 щата с администрацията на Байдън, докато всички очаквахме това да се случи с Путин и неговата разклатена от санкциите и изолацията власт. Като казах изолация се сетих, че Путин затъна необратимо в нея. Толкова необратимо, че днес започна активно посредничество за освобождаването на израелските заложници от Хамас, пътьом засили БРИКС, планува среща с Ердоган, президент на втората по големина армия в НАТО, прекара три дни със Си Дзинпин в Москва и се превърна в истински герой на Африка след безплатното зърно, което Русия пусна за континента.

Пропускам още много от тези натрапващи се и очевидни антиномии, но и тези са достатъчни, за да се види пълния абсурд на западната пропаганда и още по-абсурдното ѝ упорство да ни държи в режим на тотална изолация от реалността.

Всички, които подкрепяме Русия и Путин в тези трудни времена трябва да благодарим на западната пропаганда, защото тя свърши работата на руската пропаганда. Работи изцяло в полза на Путин. А ние останахме при фактите и не взехме една стотинка за това, което ни дава свободата да говорим онова, което мислим. Разбира се, основното условие за последното е, че човек все пак може да мисли, за да има какво да изразява свободно.

При западната пропаганда нямаше дори и най-малък белег на разум. Позволявам си да го кажа сега, защото много скоро всички ще обърнат палачинката и тогава съвсем няма да има кой да си спомни какво е било.

Автор Явор Дачков

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *