Руски ракетен удар изпепели много западни танкове и реактивни системи, предназначени за ВСУ! И видео!

Свят

Екипажите на Въздушно-космическите сили на Русия са ударили складове с чуждестранно въоръжение за ВСУ. Това съобщи на ежедневния си брифинг говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. 

 

„ВКС на Русия с високо точни ракети с въздушно базиране и голям обсег на действие унищожи в покрайнините на Киев доставени от източноевропейските страни танкове Т-72 и друга бронирана техника“, каза Конашенков.

По неговите думи, складът се е разполагал в корпус на вагоно-ремонтно предприятие. С помощта на високо точни ракети с въздушно базиране руската армия също е унищожила заводски цехове, в които се е ремонтирала военна техника на ВСУ. Те са били разположени в Краматорск, Дружковка и Часов Яр.

В мрежата дори се появиха кадри, на които, както се предполага, се вижда унищожаването на танковете Т-72 и друга бронирана техника, доставена за Украйна от източноевропейските страни. На кадрите се вижда ударите по Дарницкия вагоноремонтен завод в Киев, се казва в публикация в Telegram.

Ракетният удар по Киев, който бе нанесен преди два дни, може да е бил осъществен от акваторията на Каспийско море. Вероятно за обстрела на столицата на Украйна са били задействани самолети Ту-95. Това съобщиха от пресслужбата на командването на ВС на Украйна. Една от ракетите е била свалена. По предварителни данни, руснаците са изстреляли общо пет ракети от Ту-95 от акваторията на Каспийско море“, се казва в съобщението.

Конашенков съобщи още за успехите на други подразделения на ВС в зоната на специалната операция на Русия в Украйна. По думите му, оперативно-тактическите и армейските направления на авиацията нанесоха целеви удари, благодарение на които са били унищожени 350 украински войници, 10 танка и бронирани автомобили, три установки за реактивни системи за залпов огън „Град“, девет артилерийски оръдия, 14 специални автомобила.

Ето видео от удара:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *