Хампарцумян: Хората ще плащат повече на банките. Само да кажем ХОП и всичко ще скочи

България отблизо

„През тази година няма да видим гигантските увеличения на цените, усилията да се укроти инфлацията са успешни“, този коментар направи банкерът Левон Хампарцумян. 

Според него единственият вариант е заплатите да се сдържат, докато всички очакват още едно повишение на лихвите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), като се внимава това да не създаде проблеми на южноевропейските страни в изплащането на лихвите.

 

В момента се очаква повишение на лихвите по депозитите и кредитите, всички чакат у нас кой ще мигне първи„, коментира той в сутрешния блок на Нова ТВ.

Банкерът смята, че таксите им растат, защото се въвеждат все по-добри услуги, които са на разположение 24 часа в денонощието седем дни седмично.

„Плащаме повече, за по-голямо удобство“, обобщи Хампарцумян.

Според него лихвите по новите кредити няма да се повишат рязко, заемите няма да станат недостъпни, но всички трябва да са по-консервативни, когато ги дават и когато ползват.

„Добрата новина е, че банките са добре капитализирани в Европейския съюз (ЕС) и у нас и са по-устойчиви на външни шокове от предишната криза“, заяви още банкерът.

„Българската икономика расте, независимо от всички несгоди. Заетостта е висока, но за по-ефективното изразходване на публичните средства, трябва да се правят системни усилия“ , поясни Левон Хампарцумян.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *