Руски сенатор обясни могат ли украинците да организират настъпление срещу Крим!

Свят

Председателят на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията на Русия  Виктор Бондарев счита, че ресурсите и военните сили на Украйна няма да стигнат, за да си върне Крим.

 

Това написа сенаторът в своя канал в Telegram.

„Западът също няма да полага реални усилия да помогне на Украйна в тази авантюра. Затова киевските власти няма да направят нищо повече от «анонс», каза Бондарев.

Изявлението на сенатора е свързано с изявлението на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски Андрий Ермак за намерението на Украйна да върне Крим в състава на Украйна. Ермак не спомена кога ще стане това, но по-късно в украинските медии се появиха съобщения, че настъплението срещу полуострова ще започне през декември.

Сенатор Бондарев добави, че Киев просто се опитва да убеди украинците в победата и да получи допълнителна военна помощ от Запада.

„Изявленията на украинска страна за намеренията им да „върнат“ Крим звучат безразсъдно и нагло… Крим е завинаги част от Русия“, обобщи Бондарев.

Крим стана част от Русия след референдум, проведен през март 2014 г. Руският президент Владимир Путин по-рано каза, че въпросът за Крим е «окончателно приключен».

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *