Руското Министерство на отбраната разкри дали е била свалена ракета „Кинжал“ от украинците

Свят

„Изявлението, че уж било сторено прехващане и сваляне на хиперзвукова ракета „Кинжал“, е опит за разпространяване на пожелателно мислене“, се казва в съобщение на руското Министерство на отбраната, цитирано от информационните агенции.

Експерт припомня, че скоростта на полета на „Кинжал“ надвишава пределните бойни режими на зенитно-ракетните комплекси, с които Киев се помпа от западните съюзници, включително системите Patriot.

В същото време той отбеляза, че противоракетните маневри, извършени от ракетата в крайната фаза на полета, и почти вертикалният подход към целта изключват прихващане и унищожаване от системите за противовъздушна отбрана.

Освен това военният източник не изключи, че с редовни доклади за „прихващане“ на руски ракети Киев опитва да оправдава потреблението на западни боеприпаси за ПВО, „разтягайки тяхната ефективност“.

„Нещо повече, броят на прехващанията е два до три пъти по-голям от това, което ние действително изстрелваме. И ще обърна внимание не на уж прихванатите ракети, а на ракетите, които пристигат и поразяват украински военни цели“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *