„Само Господ може да ни помогне“: Войник от ВСУ за кошмара на фронтовата линия

Свят

Business Insider: Украинските въоръжени сили се страхуват много от руските танкове в зоната на специалната военна операция.

Руските танкове се оказаха най-страшният вид въоръжение за украинските военни, пише Business Insider.

«Най-лоши от всички са руските танкове. Когато стрелят, дори не можете да ги чуете. Можете да чуете самолет, когато лети над вас. Но ако има танк наблизо, тогава само Господ може да ни помогне», цитират журналистите думите на войник от украинските въоръжени сили.

Украинските въоръжени сили също се оплакаха от липсата на боеприпаси, отбелязвайки, че руските военни имат достъп до абсолютно всякакъв вид оръжия.

По-рано през януари германското издание ZDF съобщи, че украинските въоръжени сили се е наложило да изоставят територии поради критичен недостиг на боеприпаси и невъзможност да отблъснат атаките на руската армия.

След големия провал на лятното контранастъпление на украинските въоръжени сили руските войски постигнаха значителни успехи в зоната на специалната военна операция. В края на декември министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин, че частите на въоръжените сили напълно са освободили Маринка в ДНР. Освен това руските десантчици завзеха важни позиции на украинските въоръжени сили в Запорожието и се закрепиха там, след което прочистиха района от противника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *