Сачева обяви: Няма да съм премиер! Слави не ни е алтернатива! Печелим!

България отблизо

В последния работен ден от тази седмица вицепремиерът Томислав Дончев огласи партньорите, с които ГЕРБ ще управлява след изборите. 

Освен това той каза и кой ще бъде премиер и не изненада никого.

„Лидерът, който е спечелил изборите е редно да бъде министър-председател“, категоричен бе Дончев.

По темата говори и социалният министър Деница Сачева, чието име също се спряга за поста на министър-председател.

Избори
„Тук става въпрос за принципи. Премиер обикновено е този, който е лидер на партията, която е спечелила изборите.

Аз не ръководя партията“, категорична бе Сачева в телевизионно интервю.

„Най-вероятно ще съм водач на листите на ГЕРБ в Добрич“, допълни тя.

„Кризата ще има влияние и върху изборите, не мога да кажа, че ние не се справяме, осигурихме подкрепа за хората, всички получихме огромно натоварване, но дадохме максималното от себе си.

Няма как да използваме ваксините или здравето за предизборна кампания, това е абсурд“, каза още социалният министър.

Попитана какво ще каже за водачите на листите на Слави Трифонов, които той обяви вчера, Сачева коментира  „Специално за социалната сфера не видях сериозна конкуренция“. Ние сме по-добри и с повече опит.

Пенсионери и пари
„Почти 5 млрд. лева са разплатени по мерките на над 1 млн. души за подкрепа със справянето с кризата от COVID-19“, заяви социалният министър Деница Сачева.

„И през април пенсионерите ще получат добавка от 50 лв., а пенсионерите с пенсии от 300.01 до 369лв. ще получат 120 лв. еднократно“, каза още Сачева.

„От социалните работници, които са 4500 на брой – всеки четвърти заяви, че иска да ваксинира, обаче 217 са поставените ваксини към момента“, обяви още Сачева.

Коронавирус и ваксини
„Няма никакво задържане на доставени ваксини, напротив – всяка ваксина, която е получена в страната, вече е поставена. Трябва да оползотворим всички дози ваксини, които идват и това правим”, заяви Сачева по темата за коронавируса и ваксините.

„Няма голямо забавяне на практика, онзи ден пристигнаха 12 000 ваксини от „Модерна“, днес се очаква доставка на „АстраЗенека“, „Пфайзер“ също ще достави ваксини“, обясни още тя.

По думите й за месец март очакваната доставка на ваксини е около половин милион. „Има два – три, в които имаме проблеми и временни затруднения“, посочи министърът.

Тя припомни, че проблемите с доставки на ваксини не само у нас, те са в цял свят: „Това, което ние сме направили е да поръчаме почти равни количества от ваксините, които са одобрени“.

„Зелените коридори не бяха грешка, ваксините трябва да се оползотворят и това беше целта, да могат всички хора, които искат да получат ваксина. Днес се очаква да пристигнат ваксини, през месец март очакваме около 500 000 дози. Ще има за всички“, които желаят каза още Сачева.

Отварянето на ресторантите
„Мерките имат смисъл тогава, когато се спазват, част от хората губят търпение, заведенията са затворени месеци наред, смятам че няма да има голям наплив към заведенията“, каза още Сачева.

Кметицата на район Красно село
„Относно проверката на  ОПРЧР „Топъл обяд“, на този етап това което сме открили като нарушение е че г-жа Станиславова от район Красно село е сключила договор сама със себе си, други такива нарушения няма“, каза още Сачева.

Tagged

1 thought on “Сачева обяви: Няма да съм премиер! Слави не ни е алтернатива! Печелим!

  1. ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД ОТ СОЦИАЛИЗЪМ КЪМ демоКРАДЦИЯ…В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО САМО ТРИМА ДОСТОЙНИ МЪЖЕ: 1) ЖАН ВИДЕНОВ -НЕКОРУМПИРАН ПРЕМИЕР;; 2) РУМЕН РАДЕВ – ПРОФЕСИОНАЛИСТ ОТ КАРИЕРАТА; 3) ВОЛЕН СИДЕРОВ-ВОДАЧ НА ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИ, В КОАЯТО НЯМА КОРУПЦИЯ !..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *