Сензационно РАЗКРИТИЕ: САЩ искат да ни ДОВЪРШАТ с ВИСОКИ цени на ТОКА! Ето каква е СХЕМАТА!

България отблизо

Американската компания „Дженерал Електрик“ е изпратила писмо до Министерството на енергетиката, че иска да участва в строежа на АЕЦ „Белене“.

През декември 2018 г. компанията е заявила, че има интерес към турбините на новата централа. Това съобщава информационната агенция news.bg.

Припомняме, че правителството на Борисов спря строежа на ядрената електроцентрала през 2012 г. Но наличните топло-електрически/ТЕЦ/ и водно-електрически/ВЕЦ/ централи в България, вече не могат да произвеждат достатъчно електричество, без да замърсяват околната среда. И по тази причина, ядрените централи се утвърдиха като най-евтината и екологична алтернатива за производство на огромни количества електрически ток. При това практически без никакво отделяне на радиоактивни материали.

Това бе ясно още през 2012 г., но на Борисов му трябваха цели 6 години, през които той заклеймяваше АЕЦ „Белене“ като „гьол, в който са потънали милиарди, за да разбере, че строежът на Втора атомна няма алтернатива.

Така, през 2018 г. правителството на Борисов бе принудено да признае огромната си грешка и да отмени забраната за строежа на ядрената централа. Само че през тези години изпуснахме първоначалното предложение на Русия да ни построи АЕЦ „Белене“ без пари, а ние да изплащаме после от печалбата на централата. Изпуснахме и другото предложение на Русия, да ни построи без пари и Южен поток. Затова сега се чудим откъде да намерим пари за двата проекта, които са жизнено важни за България.

Но не мислете, че американците ще дойдат, за да ни дадат пари. Не, те нямат пари и за себе си. Поради тази причина те искат от нас милиарди за няколко стари самолета.

Ето за какво идват те:

Американската компания казва, че има интерес към турбините на новата централа. Припомняме, че ядрените реактори подават сгъстен горещ въздух, под високо налягане, към парните турбини, които всъщност произвеждат електрическия ток. Та, хитрите американци, които не могат да построят ядрен реактор, нито ядрена централа и „великодушно“ оставят това на руснаците, се насочват към онази част от централата, която всъщност произвежда тока. Те искат да сложат ръка върху производството на ток и естествено, върху определяне цената на тока. А руснаците и българите нека се занимават с обслужването на сложните ядрени реактори, с изнасянето на отработеното ядрено гориво, което вече е опасно, защото е радиоактивно и други такива дейности.

Затова, ако Борисов отново сгреши и даде турбините на САЩ, токът от АЕЦ „Белене“ не само няма да е евтин, но ще е и космически скъп.

Има и още нещо. „Дженерал Електрик“ никога не се е занимавала със строеж на ядрени централи. А сега иска да строи…АЕЦ „Белене“. Или поне да участва в строежа. Е, как ще го направи, след като няма никакъв опит и е произвеждала само перални машини и телевизори? Ясно е, че интересът им не е да строят, а да „приватизират“ тока, който централата ще произвежда. И да ни го продават на нас, аборигените по космически цени. Така, както стана с ТЕЦ „Марица Изток“.

Затова нека правителството на Борисов да не си играе с бъдещето на страната и народа ни. А да възлага строежа на Русия. И да се моли да ни помогнат с парите. Защото иначе „добричките“ Щати ще ни довършат с техните цени на тока. А за Борисов ще има Народен съд.

Защото през изминалите 28 години стана ясно и на слепците, че САЩ нямат приятели. Имат само интереси. А велика, славянска Русия винаги е била наш приятел, доброжелател и кръвен брат. Това е истината!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Сензационно РАЗКРИТИЕ: САЩ искат да ни ДОВЪРШАТ с ВИСОКИ цени на ТОКА! Ето каква е СХЕМАТА!

  1. А то не е съвсем тъка. Кой ще плати за пропуснатите ползи и нанесените на горите ни щети от спирането на проекта Беляне повече от 12 години? Редно е „братята зад океана“ и техните лакеи да финансират централата без възмездно, а не да искат дял. Това би направил всеки обичащ народа си държавник, но не и …./знаете кой/!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *