Сензация! Президентшата Деси Радева и Адриан Златков жертви на една и съща схема! Виж само тук:

България отблизо

Какво е общото между преследването на автомобила на президентшата и отвличането на бизнесмена Адриан Златков?

На пръв поглед всеки би счел подобен въпрос за нелеп и даже смешен.

Но ако се замислите малко, ще видите, че има прилики. И в двата случая активните действащи лица са в полицейска кола.

Припомняме, че на  07 февруари 2018 година  патрулка поиска да спре автомобила, в който се е возела първата дама. Шофьорът и гардът от НСО не са се подчинили на сигналите и не са спрели веднага.  Малко по-късно след започналата гонка, са застанали на безопасно място и тогава са допуснали проверяващите да се приближат.

„Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, не е имал  обозначителни белези за специален режим на движение, че в него  се е придвижвало охранявано лице. След като е установено, че в него е била г-жа Радева и гардът й, полицейската проверка е преустановена незабавно, след което автомобилът на НСО е продължил по маршрута си“, написаха официално оправдание от  столичната полиция и изкараха виновни гардовете.

Следва закономерния въпрос, щом полицаите не разпознават колите на НСО и не знаят, че повечето са със затъмнени стъкла, по кой начин от НСО пък да разпознаят, дали полицейската кола е истинска?

Припомняме, че Адриан Златков беше отвлечен точно с полицейска кола, или поне такава, която приличаше досущ на полицейска и той доверчиво спрял за проверка при подадения сигнал. А после изчезна за 20 дни и още търсят поръчителите. Изпоарестуваха половината бандити и така и не се разбра кой поръча отвличането.

Не са един и два случаите, когато бандити използват имитации на патрулки с буркани и спират шофьори, ограбват ги, пребиват ги и извършват всякакви престъпления.

Тогава наистина как от НСО да разберат истинска ли е патрулката? И на е ли по-лесно 60 хиляди полицаи да запомнят кои са колите на НСО, вместо гардовете да знаят наизуст кои са истинските ченгета?.

Ето какво пише специалистът Максим Велков в профила си във Фейсбук по случая.

“ 22 години с това се занимавах с официална охранителна дейност и доста се издигнах в йерархията.   Абсолютно никакъв начин няма полицаите да НЕ са знаели, коя е колата  и кой е вътре в нея, защото всички имат списъци с тези коли и номерата им, както и кого охраняват.  Това е извършено  съвсем умишлено за заплашване на президентството, като институция и уронване на престижа му.

В нормалните държави, тези полицаи ще бъдат отстранени от работа. У нас ги защитават. Всичко това прилича на предупредителен изстрел за  подготвителна канонада и започване на война между институциите в държавата.  Дано опитът ми и интуицията ми този път да са ме подвели.“

На са Ви подвели,  господин Велков.

Войната на ГЕРБ срещу президента Радев започна почти още от избирането му.

И ще става все по-нагла.

Защото Радев е удобен и добър президент за народа, но адски пречи на ГЕРБ да си вее байрака и да си прави каквото си поиска.

И ще използва всички средства да го свали.

Засега със сплашване и опити за дискредитиране, а после…

После не ни се мисли с какво!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *