Сериозно: Кирил Петков каза какво ще направи България в конфликта НАТО – Русия!

България отблизо

Това не е извънредна ситуация, да успокоим хората. Това заяви премиерът Кирил Петков по повод свикания от него Съвет за национална сигурност.

„Мисля оттук нататък това да е сериозният орган, който да взима решения за България. След това ще дадем препоръки към Министерски съвет за утрешното заседание. Днес свиквайки всички служби и силовите министри трябва да видим прочит на ситуацията.

Съветът за сигурност е абсолютно достатъчен и препоръката, най-вероятно ще бъде приета и в МС и после от парламента“, смята Петков.

Радвам се, че този процес става на база институции, а не на база един човек.

По думите на министър-председателя явно напрежението се вдига.
„Не бих казал, че в момента дрънчи на война. Моята преценка е, че ескалацията се вдига. Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник на НАТО, но да бъдем ясната идея, че решенията, които се взимат са на българските служби за сигурност“, посочи той.

Това, което вчера видях по медиите че някои политици се упражняват,. Не е момента да се упражняват, Решенията които се взимат трябва да са на база на анализи, а не на някакви театри, коментира той.

Както БЛЦИ писа вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи на извънреден брифинг, че НАТО се готви за война, а ние може да разберем за това от медиите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *