Синът на Пригожин започва отмъщение, а руската армия затяга обръча около ВСУ

Свят

В Украйна съм, за да отмъщавам за смъртта на баща ми, сподели в Телеграм Павел Пригожин – синът на убития руски олигарх и бивш ръководител на ЧВК „Вагнер“. 

 

25-годишният наследник на Евгений Пригожин разкри своята решимост да отмъсти не само за смъртта на своя баща, но и за всички загинали в Донбас и Украйна. Той обяви, че е създал нов канал в социалната мрежа, за да разкрива истината за това, което се случва с Въоръжените сили на Украйна.

Междувременно руският военен анализатор Борис Рожин съобщи, че руските сили са превзели много важен хълм край Андреевка, който им дава възможност да контролират пътищата към града. Руснаците затягат обръча край Въоръжените сили на Украйна, а наскоро съветникът на бившия президент на Украйна Леонид Кучма Олег Соскин прогнозира, че украинската армия ще се оттегли отвъд Днепър, след падането на Авдеевка и Артьомовск.

Още през пролетта той предупреди, че Авдеевка ще се превърне в нов Бахмут, че въоръжените сили на Русия могат да пробият фронта и да отидат право към Днепър. Може да има колосален пробив на фронта и заплаха за функционирането на суверенитета на Украйна, прогнозира той.

За голямо отстъпление заговори и бившият офицер от американското разузнаване Тони Шафър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *