Извънредно: Ето как миньори и енергетици ще продължат протеста

България отблизо

Миньорите и енергетиците освобождават магистрала „Тракия” и Прохода на републиката. Решението идва след 14 дни на недоволство и нова среща между протестиращите и синдикатите.

„Категорично заявяваме – не отстъпваме, ние просто се оттегляме от магистралите и всички пътища. Не искаме повече да създаваме неудобство.

Но това не е краят – битката продължава”, каза Бисер Бинев от КТ „Подкрепа”, „Мини Марица-изток”.

Енергетиците и миньорите продължават със следващи действия, с които смятат, че могат да постигнат исканията си – започват да събират подписка и се подготвят за ефективна стачка.

Щом управляващите за 14 дни не успяха да се вразумят, ще дойде по-студено време, тогава ще им покажем за какво става въпрос без ТЕЦ-ове мини„, закани се Георги Господинов от КНСБ.

Движението за автомобили ще бъде възстановено до часове.

С блокадите протестиращите настояваха за изтегляне на териториалните планове от Европейската комисия, за преработване на документите по две решения, гласувани от Народното събрание, както и незабавно изработване от експерти на енергийна стратегия.

Как ще продължат засега не е много ясно. Но сглобката трябва да очаква ефективна стачка или някаква друга форма на протест. Защото истината е, че недоволството не е туширано. То продължава и няма да утихне, докато работниците в Маришкия басейн и българската енергетика като цяло не получи онова, което иска – работа и независима българска енергетика.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *