„Скай Нюз“: Русия е намерила „ахилесовата пета“ на западната бронетехника в Украйна

Свят

Руските хеликоптери и ракетните системи за залпов огън са показали уязвимостта на западните танкове, доставени на Украйна. Това посочи военният експерт Филип Инграм пред Sky News/Скай Нюз/, като посочи, че доказателство за това са големите украински загуби.

„Използването от Русия на ударни хеликоптери и добре планирани укрепления показа уязвимостта на западната бронирана техника и попречи на украинските въоръжени сили да постигнат значителен напредък“, казва експертът.

Той отбелязва, че руската отбрана е забавила и задържала настъплението на украинските въоръжени сили (ВСУ). Инграм също така отбеляза, че на Киев липсва противовъздушна отбрана (ПВО) и машини за разминиране, както и авиация.

Преди това Bild съобщи, че руските въоръжени сили продължават да укрепват отбранителната си линия по целия периметър на фронтовата линия в зоната на специалната операция в Украйна и това създава проблеми на украинските въоръжени сили.

За укрепване на отбраната руската армия използва „драконови зъби“, които представляват парчета бетон, изсечени във формата на пирамиди. Те пречат на напредъка на военната техника.

Според германския журналист бойните машини на НАТО не могат да преодолеят подобни укрепления, което е една от причините за провала на украинската контранастъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *