Скандал! Депутати и протестиращи искат наказание за Гърневски! Вижте как нарече президента и протестиращите след вота на недоверие!

България отблизо

Гласувах против, защото в България е в ход безпрецедентен опит за метеж от 3 групи хора. Това заяви от парламентарната трибуна Спас Гърневски от ГЕРБ, след гласуването на вота на недоверие, който за пореден път не мина. 

„Първите са от самоизяждащата се българска социалистическа партия. Тя се опитва да спаси от възмездие създаденото от нея в криминалния преход мафиотска-олигарфия.

За лице на уличния пуч бе изведен най-големият провал на БСП в политиката фелдфебел Румен Радев. Няма друго определение на държавник, застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие. До дясното му рамо инсталираха водачата на безродната червена глутница Нинова, която от виден приватизатор днес вече се е превъплатила в ролята на Мизийската Света Богородица“, каза още Гърневски.

По думите му уволнената от собствения си премиер за корупция по цял ден крещи под път и над път „Долу корумпираните“.   „Във втората група попадат както отхвърлени от обществото политически маргинали, така и ултраси.   „Третата група са едни видимо интелигентни хора, които се разграничиха от първите две групи. Те застанаха между самозабравилите се анархисти и български полицаи“, каза още той.   „Позволявам си на последните да дам съвет – апелирайте вашите представи за по-добър живот и конкретните им измерения и ги подложете на обсъждане“, каза Гърневски. В

отът на недоверие не мина, след като 124 народни представители гласуваха против, 102 „за“, а 11 с „въздържал се“.  Острото изказване на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски не остана без реакция от страна на парламентарната група на БСП.

На парламентарната трибуна се качи и депутатът от БСП Валери Жаблянов, който остро възропта срещу думите на Гърневски: „Искам да обърна внимание върху това, че трябва Спас Гърневски да бъде наказан заради квалификациите, които раздаде“, поде той. „Това няма да е трудно, защото това не бяха случайно изпуснати думи. Той имаше всичко записано. Той може да си представи изказването и му наложете наказание заради тези квалификации, които са по правилник“, заяви той. „Според него един е лош, другият е по-лош, третият е саботьор, а четвъртият случайно попаднал там, то това е утопия“, заяви Жаблянов. „След няколко месеца ще сте в навечерието на избори и обидите към БСП и държавния глава няма да помогнат“, каза Жаблянов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *