четвъртък, април 25, 2024
Начало > България отблизо > Скандал: „Промяната“ се опитва да прехвърли на служебния кабинет цялата отговорност за новото шоково поскъпване на газа!

Скандал: „Промяната“ се опитва да прехвърли на служебния кабинет цялата отговорност за новото шоково поскъпване на газа!

България отблизо

„Булгаргаз“ е поискал 55% увеличение на природния газ от КЕВР. И това е новото ръководство на Булгаргаз, което бе назначено от Петков. Това съобщава „Гласове„, позовавайки се на отлично информирани източници.

 

По-късно тази информация бе потвърдена от официалното писмо, което държавната фирма е изпратила на регулатора. То е от 21 юли 2022 г., но досега не бе огласено под натиск от управляващите, твърдят източниците на „Гласове“.

По този начин, според тях, „Промяната“ в лицето на кабинета „Петков“ се опитва да прехвърли отговорността за шоковото поскъпване на служебния кабинет.

От КЕВР са осведомили неофициално работодателите. Цената, която „Булгаргаз“ искат е 286,84 лв. /MWh без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Припомняме, че цената за юли бе 186.17 лв/мегаватчас (MWh).

Ето и самото писмо:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *