Христо Иванов заби нож на Нинова часове след като тя не успя да направи правителство. Вижте около кого се увърта

България отблизо

Глупостите на БСП не ми се слушат. Ако има правителство има мнозинство, съответно има и управленска програма, която да подкрепим. В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти, след като БСП обявиха, че утре връщат мандата неизпълнен на президента Румен Радев. 

Оттук нататък парламент няма да има, да си сърбат попарата, каза още Йорданов.

„Аз какво да направя за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов в КЕВР. Лицемери, питайте ги защо сме на избори. Този парламент така или иначе си заминава, Христо Иванов унищожи преговорите. На председателски съвет им предложихме вариант за шеф на КЕВР. Единият – с решение на НС да оторизираме някой от членовете на КЕВР за временен председател. Вторият вариант – председателят на НС изпраща решение до КЕВР, че трябва да се изпълни решението на КС, т.е, по закон би трябвало да е бившият. И в двата варианта по закон нещата можеха да се случат днес, но БСП отказаха, заяви председателят на ПГ на ИТН.

От своя страна лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов обвини формацията на Слави Трифонов в партиен егоизъм.

„Нашата оценка за връщането на третия мандат неизпълнен е, че това е резултат от партиен егоизъм – по малко на всички участници, но основно на „Има такъв народ“, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на наистина огромните предизвикателства, пред окито е изправена страната, неадекватност и тежка безотговорност“, заяви Иванов пред журналисти в парламента.

По думите му, дори войната в Украйна с нейните последици не е накарала политическата система у нас да се отрезви.

„ДБ се опита да застане на страната на отговорността и здравия разум, а това бе поредната проява на абсолютната неадекватност, политическа, и така че не съм изненадан, но това не ме прави по-малко загрижен за това как тази страна ще може да бъде управляема пред лицето на най-сериозните предизвикателства на нашата генерация. Аз не виждам достатъчно уплашени хора в българския политически живот. Виждам хора, които смятат, че може да се занимават със собствените си емоции, със собствените си комплекси, с някакви тежки дребнотемия, но не виждам достатъчно стреснати хора от това какво се случва със света около нас и с България“, добави той.

В заключение Христо Иванов произведе новина, като обяви, че от ДБ ще направят предложение към „Продължаваме промяната“ за общо явяване на предсрочните избори.

„Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност да не се делят. Да, ще направим такова предложение“, каза Христо Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *