Слави Трифонов разкри какво са правили Денков и Петков в президентството с Мария Габриел

България отблизо

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обеща, че ще отговаря на зрителски въпроси във Facebook профила си на живо. Той заговори за махане на глави и разкри голяма неприятна изненада, която чака българите още през юли месец тази година. 

Човекът, който партнира на Трифонов в отговарянето на въпроси е председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Двамата започнаха да се чудят на присъствието на акад. Денков и Кирил Петков на връчването на мандата по-рано днес. Питаха се какво правят те там и защо са се намърдали без покана и в разрез с протокола. Може би, предположиха те, са се уплашили да не би Мария Габриел в последния момент да направи нещо неочаквано и да ги прати на предсрочни избори, което би било краят на нескопосания проект наречен ППДБ.

 

Според лидерът на ИТН тяхната парламентарна група също е можела да отиде на връчването, след като групата на ПП са се намърдали в президентството.

„Може да отидем утре и да кажем, че сме дошли да гледаме“, пошегува се Йорданов.

„Не мога да кажа такова нещо, ще повърна. Не е вярно и просто не мога да говоря такива неща. Тия са мазни лъжци. Пият нещо мазно в скута на друг човек. Виж какво казват социолозите, които също са мазни лъжци. Исках до мен да стои човек, който няма да ме провокира“, обърна се Трифонов към Тошко Йорданов.

Лидерът на ИТН изтъкна, че е избрал председателя на парламентарната група за видеото днес, защото той има „сервизна информация“ и го призова да избира предимно неприятни въпроси.

Слави разкри, че цените на тока в началото на юли ще бъдат други и изненадата за обществото ще бъде неприятна. 

„Мисля, че цената ще бъде друга и са го направили заради един куп глупости, които са направили. Българинът не обича да му удрят по джоба. Със сигурност ще скочи, ако някой му е взел парите“, заяви Трифонов.

Знаеш ли каква е истината? Парите, които трябваше да бъдат отделени в помощ на семействата, те бяха отделени за сигурност и сега няма как да се дават пари на семействата, които са малоимотни и нямат пари. Като дойдат сметките за ток, какво ще правят хората“, попита Йорданов и премина към следващия въпрос.

Слави бе попитан „кое е най-разумното решение, за да не е прецакана България“.

„Никой да не се страхува от избори. Те трябва да бъдат колкото е нужно, докато се пречисти водата. Тия мантри, които говорят, че не бива да има избори, са пълни глупости. А какво? Да търпим някакви боклуци, защото не трябва да има избори. Това е пълната гаранция за реализация на демокрация“, заяви лидерът на ИТН.

„Обаждам се от Индонезия, при мен е 12 часа вечерта и втори-трети ден чакам да излъчите това“, разкри мъжът, който поиска да зададе лично въпрос на шоуменът.

„Къде се намираш“, попита го Трифонов, а Тошко Йорданов поде, че трябва да изпратят Кирил Петков и Асен Василев на това място.

„На един остров. Не бих взел Кирил и Асен, че ще токсикират яко. В Индонезия няма война, инфлация, нещастни хора и има демокрация. Хората са позитивни и не се тревожат от това, което се тревожи западния европеец. Защо няма катализатор нещата в България да се случват?

Другият ми въпрос е какво мислите за религията – религията създава общност и хората са сплотени, това в България го няма. Основният ми въпрос е, като водач на ИТН, бихте ли казали в каква насока са насочени вижданията ви за свикване на ВНС и преминаване към президентска република„, попита зрителят. 

„Защото хората са апатични. Колкото е по-голяма групата, толкова по-добре, но една птичка пролет не прави. Не съм готов да говоря на теологична тематика, но не мисля, че религията в България не върши работата, която трябва да върши, за да осъществи моралния си аспект. Може някой да приеме, че говоря абстрактно, но в България православното християнство не се справя много добре“, обясни лидерът на ИТН.

Според Слави Трифонов българският народ още не иска референдум за президентска република. 

„Това още не е на дневния ред на суверена и е на заден план“, отговори той.

Трифонов обясни и защо е свалил правителството, в което ИТН участваше.

„Аз съм тъпунгер, който седи и чака. Имах възможността да влияя на две министерства – енергетиката и пътищата и разбрах, че те се готвят да направят каквото могат, да вземат каквото могат и да обвинят мен. Така ли? Трябваше да взема това решение, но не за да спася себе си. Просто ги гледам. Единият по-така литка и се опитва да е атрактивен пред жените, говори думи, които не разбира за себе си, но другият е опасен много“, каза той.

С кого да се посъветвам? С майка ми? Майка ми я няма. Сам и с тия около мене. Дето им викат „сценаристчетата“. Освен, че са кадърници обаче, са и лоялни. Нещо чуждо на партия, която започва с „П“ и завършва с „П“. Постъпих правилно. Махнах им главите и ако мога – пак ще ги махна. И сега правя всичко възможно пак да ги махна. Който вярва, вярва„, обясни още Трифонов.

Той обясни и защо не е създал правителство, когато ИТН станаха първи на изборите. Трифонов припомни, че всички партии отказаха предварително да влязат в коалиция с неговата, а именно това е било нужно за съставянето на кабинет.

„Сега съм малко встрани и ще се появява безапелационно, когато трябва“, разкри още той.

Слави бе попитан и какво мисли за поведението на президента Румен Радев в ситуацията, в която е поставен и оплетен ли е в мрежите на ПП-ДБ.

„Не съм му адвокат и той си е той с неговата отговорност, но мисля, че се стреми максимално като личност и военен да спазва максимално правилата, в случай – Конституцията. Мисля, че Радев спазва Конституцията, но дори в нейните рамки можеше да е по-корав.

Аз на негово място щях да ги мачкам. Можеше веднага а им даде мандата и к’во правеха ония днес там? Изпратил Мария Габриел, защото е предложна за председател, а Кирил Петков какво прави там? Можеше да го разкара„, отговори той. 

Трифонов каза и с кого би се коалирала ИТН, ако спечели предсрочни избори.

„Трябва да се състави план с точки, които трябва да се изпълнят от професионално правителство, подкрепено от максимален брой партии. Да свърши определена работа за определено време. Трябва да има максимално професионален подход. Експертно правителство, подкрепено от колкото се може повече политически сили“, заяви той.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *