Слави Трифонов: Тези, които дойдоха на власт, защото са „промяна“ и другите, които трябваше да бъдат променени, не могат да разделят властта

България отблизо

Тези, които дойдоха на власт, защото са  “промяна”, сега заедно с другите, които трябваше да бъдат променени, не могат да разделят властта, написа във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Тези, които дойдоха, за да изчегъртат другите, първоначално се събраха, а сега ще се избият пред очите ни, защото не могат да разделят държавата. Все едно властта и държавата са баница, а те са гладни крадци. Само дето тази баница е България. Всички ние. Семействата ни. Мечтите ни. Очакванията ни. Надеждите ни“, пише още Трифонов.

Ето пълния текст на публикацията му:

Седя и чакам Мария Габриел. Какво ще каже в седем часа. Нещо като Мойсей, който ще донесе божиите заповеди. Това е толкова абсурдно, че направо е безумно. Щях да кажа и тъпо, но искам да съм възпитан. Ама истината е, че е адски тъпо. Ние, уважаеми приятели, които сте зрители, участници и избиратели, сме свидетели на един срамен водевил. Всъщност, той е срамен и същевременно безсрамен.

Тези, които дойдоха, за да изчегъртат другите, първоначално се събраха, а сега ще се избият пред очите ни, защото не могат да разделят държавата. Тези, които дойдоха на власт, защото са  “промяна”, сега заедно с другите, които трябваше да бъдат променени не могат да разделят властта. Все едно властта и държавата са баница, а те са гладни крадци. Само дето тази баница е България. Всички ние. Семействата ни. Мечтите ни. Очакванията ни. Надеждите ни.

И всеки, който има власт, трябва да подхожда с уважение, морал и отговорност към всички нас. Всъщност за какво се карат. Карат се как да разделят независимите регулаторни органи. Забележете  – независимите. Такива би трябвало да са по закон. Независими. А те, като на една селска сергия, се опитват да си ги поделят между техните партии. Нагъл политически пазарлък. Това, уважаеми сънародници,  е чиста политическа корупция. Явна политическа корупция. Открита политическа корупция. Политици назначават техни хора в държавни институции, за да могат да крадат безнаказано. Това е.

Но нека видим какво ще каже Мария Мойсей Габриел в седем часа. Дали ще каже, че късат тази гнусна сглобка, защото така е решил Бойко Борисов или ще продължат любовната игра, защото властта и облагите от нея са по-важни. Аз лично залагам на второто.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *