След вота на недоверие: Борисов заплаши с нови избори, ако ПП-ДБ “не внимават с изказа”

България отблизо
Само ден след като ГЕРБ подкрепиха кабинета на акад. Николай Денков и гласуваха против внесения от опозицията вот на недоверие, лидерът Бойко Борисов продължи да клати сглобката и заплаши с нови предсрочни парламентарни избори, ако ППДБ “не внимават с изказа”. 

Вчера Борисов не присъства в зала по време на гласуването, но на брифинг пред журналисти Кирил Петков от ПП-ДБ заяви, че двамата са разговаряли лично по телефона и Борисов е уверил, че от ГЕРБ застават зад правителството. Нещо повече – вече няколко пъти лидерът на партията е казвал пред журналисти, че ГЕРБ няма да свалят този кабинет. Въпреки това от време на време Борисов заплашва, че предсрочните избори са вариант, ако партньорите в некоалицията не са внимателни.

 

Борисов обаче изглежда обиден, след като вчера на брифинг в кулоарите на НС ПП-ДБ заявиха, че с малко на брой депутати са успели да приемат ключови законопроекти.

 

“В политиката е много важна аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите. Как ще стане това с 30 депутати?, попита Борисов и допълни:

 

“Логично е да се каже ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме – това е нагло и не е вярно“.

 

Той предупреди, че ако ПП искат да се правят на интересни на “наш гръб“, предстои нов вот.

 

“Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме“, заяви Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *