Случва се нещо особено: Тръмп нареди на американската армия да…

Свят

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, обяви,  изказвайки се на конференция на консервативни политици във Вашингтон, че американските войски не трябва да остават в Сирия, за да гарантират сигурността на турско-сирийската граница. Според Тръмп, те трябва да напуснат. 

„Сега има тази зона на 30 км дълбочина по протежение на турската граница. Кюрдите напускат и това е добре, нека имат свои граници. Но не мисля, че нашите войници трябва да са там още 50 години, за да охраняват границата между Турция и Сирия, когато не можем да гарантираме сигурността на собствената си граница „, каза той, очевидно предполагайки криза с нелегалните мигранти по южните граници на Съединените щати.

„Ние победихме “ Ислямска държава „. Ние си свършихме работата. Трябва да се върнем у дома“, добави Тръмп.

Държавният глава подчерта, че не всеки споделя неговите възгледи, но смята позицията си за правилна. „Що се отнася до Турция и кюрдите, мога да говоря за това дълго време, защото разбирам тази ситуация, според мен, много по-добре от повечето“, каза Тръмп.

„В Сирия трябваше да останем 30 дни и в крайна сметка бяхме там 10 години. Тези войни никога не свършват. Трябва да върнем войниците си у дома от тези безкрайни войни“, каза президентът. „Понякога трябва да знаете за какво се борим. Не можем да останем там завинаги. Трябва да върнем прекрасните си герои у дома, времето дойде“, подчерта американският лидер.

Американският президент каза още, че американската администрация незабавно ще наложи сурови икономически санкции на Турция, ако Анкара наруши задълженията си за защита на членове на религиозните малцинства в Сирия.

„Разясних на Турция, че ако те не изпълнят задълженията си, включително защитата на представители на религиозните малцинства и наблюдението на терористите от Ислямска държава, заловена от нас , веднага ще наложим много строги икономически санкции „, каза Тръмп.

Той подчерта, че САЩ възнамеряват да продължат да се противопоставят на Ислямска държава, но няма да останат в Сирия дълго време. „Всяка военна операция, когато изпращаме американски млади хора да се бият, трябва да има ясни цели, да отговаря на жизненоважни национални интереси и да разчита на реалистичен план, който предвижда завършването на конфликта. Ние не искаме да бъдем във война в региона в продължение на 19 години,“ каза президентът на Съединените щати./news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *