Социалисти гневно: Зад всички проблеми в страната стои Бойко Борисов! Като няма контрол, животът на хората се превръща в бедствие!

България отблизо

Правителството на Борисов не изпълнява контролните функции, които са заложени в законите на страната. В резултат, държавата катастрофира, икономиката буксува, всичко, се прави по най-лошия възможен начин. 

Нека се знае, че Бойко Борисов не строи, не произвежда и не създава услуги. Но той отговаря за това как се строи, как се произвежда и дали услугите, които се предлагат на пазара са качествени. Защото той е лицето, което народът е овластил, да контролира всичко, което се случва в страната. Понеже като няма контрол, животът на хората се обръща в бедствие.

Следователно, зад всички проблеми в държавата стои едно единствено лице – премиерът Борисов.

Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“, цитиран от epicenter.bg.

Нека вземем за пример любимите магистрали на премиера. Веднага ще кажем, че той катастрофира с контрола върху магистрали и пътища в страната.

Днес трябваше да стартира прослувутата тол система. АПИ трябваше да събира пари и да ремонтира пътищата, но това естествено не се случи.

Вместо българите да пътуват по нормални магистрали и пътища, те отново си хабят нервите. В България магистрали няма. Има само части от магистрали и това трябва вече да е ясно на всички. Има уж една магистрала до морето, на която почти навсякъде обаче има ограничения от 90 км/ч и така със сигурност не можем да говорим за магистрала.

Другата магистрала, която трябва да ни води към Бяло море, пък изгоря и вече 4 дни слушаме и гледаме как всички институции си прехвърлят топката и вината – АПИ на общината, общината на някоя друга институция.

Зад всички тези проблеми стои едно единствено лице – премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

Някой трябва да понесе отговорност и това е министър-председателят, защото всички тези, които слушаме как се обвиняват взаимно за пожара на „Струма“, са му подчинени и са назначени лично от него“, каза зам.-председателят на ПГ на БСП.

Работата на министър-председателя е не само да осигури пари за изграждането на пътищата. Работата му е да контролира качеството на изграждането. Както и движението по тези пътища и участъци. В тази си работа г-н Борисов катастрофира“, каза още Свиленски.

„Искам да засегна и още една тема. Катастрофите в страната продължават да растат, жертвите и пострадалите по пътищата също. Какво правят управляващите за това? Вече 5 години чакаме новите закони за движението по пътищата и за движението на пътните превозни средства. От ГЕРБ най-накрая представиха тези проектозакони.

Предлагам на Бойко Борисов да се запознае с тях преди да ги вкара в Министерски съвет за одобряване. В тези проектозакони се прокарват само лобистки интереси. В нито един от тези проектозакони не се защитават интересите на българските шофьори и граждани. В тях има само лобизъм“, обяви още депутатът от БСП.

Промени се Законът за движение по пътищата, сложиха се нови камери – скъпи. В следствие на това жертвите по пътищата се увеличават, пътнотранспортните произшествия се увеличават, травматизмът след пътнотранспортни произшествия се увеличава. Това всичко води до натоварване на социалната, на здравната система и на разбити семейни и житейски съдби.

Защо се случва това? Ами защото Законът за пътните превозни средства, праве от ГЕРБ, даде на частна фирма контролът върху техническия преглед и регистрацията на автомобили, каза Георги Свиленски. А това е пълно абдикиране на държавата от задълженията да осигурява нормална безопасна среда за живот на хората в България. Държавата в лицето на „Пътна полиция“ ще спре да регистрира автомобили и ще ги даде на частни фирми, като отново обаче ще трябва да се мине за крайна регистрация през КАТ. Какво се цели с това нещо.? Едни хора да получават едни допълнителни пари. Кой ще ги плаща тези пари, ще ги плаща всеки един шофьор?„, коментира още Свиленски.

Защото ако досега прегледът на автомобила е бил 50 лв., след тази промяна в законодателството, ще стане 60 лв. „Ако регистрацията в КАТ е била 30 лв., ще стане 40 лв. Това е принципът, на който работят“, допълни още Свиленски./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *