Социологическо изследване показа: Цяла Русия вярва и се доверява на Владимир Путин!

Свят

Това е един от най-високите рейтинги на президента Владимир Путин, откакто ръководи Русия.

Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) е регистрирал през март един от най-високите рейтинги на доверие на руснаците към президента Владимир Путин. Това съобщи днес генералният директор на държавната социологическа агенция Валерий Фьодоров, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

„През последния месец регистрирахме един от най-високите рейтинги на президента за 20-те години, откакто Путин ръководи Русия – 79,6%. Това е един от най-динамичните периоди на ръст на неговия рейтинг“, каза Фьодоров в ефира на радио „Говори Москва“.

Той сравни сегашния рейтинг на руския президент с резултатите от анкета от пролетта на 2014 г., когато страната анексира Крим.

„Тогава имахме близо 64% подкрепа за Путин. Сега виждаме 79,6%, тоест още 10-15% отгоре. Това е голям скок“, каза Фьодоров. По думите му подобен ръст на рейтинга е свързан на първо място с действията на президента.

Според Фьодоров нараства и делът на анкетираните, които одобряват решението на Путин за провеждане на „специалната операция“ в Украйна, а онези, които са против – намаляват.

„Близо 65% (от участниците) в първата анкета от 25 февруари подкрепиха решението на президента да изпрати войски (в Украйна), а днес делът им вече достига 74%. Делът на онези, които на 25 февруари са се обявили против, беше 25%, а сега спадна с една трета до 17 на сто. Делът на анкетираните, които не могат да отговорят, е много малък, тоест всички заемат определена позиция“, отбеляза Фьодоров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *