Владимир Путин категорично: Украйна никога вече няма да служи като плацдарм за заплаха на Русия!

Свят

 

 

„Западът не се нуждае от силна и суверенна Русия, но ние я създадохме въпреки войната срещу нас. И нямаме намерение да се отклоним от този път”.

Това стана ясно от думите на президентът на Русия Владимир Путин по време на среща с правителството.

Путин отбеляза, че Западът няма да прости на Русия за нейния независим курс и ще се опита да окаже натиск върху нея и да наруши териториалната й цялост, но САЩ и техните съюзници няма да могат да направят това.

Президентът подчерта, че специалната операция за демилитаризация и денацификация на Украйна ще бъде извършена докрай. Той добави, че ако руските войски действаха само в Донбас, това нямаше да доведе до премахване на заплахата от Украйна, там щеше да бъде положена нова фронтова линия.

Но след завършване на „специалната операция“, Украйна никога вече няма да служи като плацдарм за заплаха на Русия, заяви Владимир Путин.

„Ние надеждно ще гарантираме сигурността на Русия и нашия народ и никога няма да позволим на Украйна да служи като плацдарм за агресивни действия срещу нашата страна“,  бе категоричен руският президент.

Коментирайки причината за операцията в Украйна, той заяви, че в продължение на 8 години Киев е игнорирал и саботирал споразуменията от Минск, а в края на миналата година се е отказал публично от изпълнението им.

По думите му, през цялото това време жителите на Донбас са били подложени на истински геноцид. А сега западните поддръжници тласкат Украйна към кръвопролития, снабдявайки Киев с оръжие и наемници.

Пред министрите държавният глава добави, че специалната операция в Украйна върви успешно и по план. „Тактиката на бойните действия, разработена от Министерството на отбраната и Генералния щаб, се оправда напълно“, потвърди той.

„Настъплението на Киев в Донбас и Крим беше само въпрос на време, Русия го предотврати“, обясни Путин.

Той увери, че Русия няма за цел да окупира Украйна.

Путин отбеляза още, че Москва е готова да обсъди по време на преговорите въпроса за неутралния статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация.

„Нашата страна направи всичко, за да организира и проведе тези преговори, осъзнавайки, че е необходимо да използваме всяка възможност, за да спасим хората и техния живот“, каза още Путин.

По думите му, по подобен начин са постъпили фашистите от Третия райх, когато са се опитвали да „завлекат със себе си в гроба“ колкото се може повече хора.

Путин отбеляза също, че западните страни не са забелязали трагедията на Донецк. „Именно така лицемерно отвръщаха очи през последните осем години. Това е някаква морална деградация „, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *